Categories: Institucions sanitàries, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Pressupost: 4.726 milions d’euros un 7,8 % més que el 2020 per afrontar la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Illes Balears disposaran per al 2021 un sostre de despesa no financera de 4.726 milions d’euros, un 7,8 % més que el 2020, per afrontar «la crisi més dura», generada per la pandèmia de COVID-19, d’acord amb les manifestacions de la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Així mateix va manifestar que aquest augment també servirà per «reforçar els pilars de l’estat del benestar, la nostra salut pública i els nostres serveis essencials», així com per «garantir els mecanismes de protecció social».

Armengol ha iniciat la seva intervenció davant la cambra exposant la complicada situació sanitària, econòmica i social que viuen les Illes Balears i ha fet èmfasi en la necessitat de mantenir la responsabilitat. «Sense salut no hi haurà tampoc economia».

La presidenta ha anunciat també la implantació de noves restriccions, com:

  • La reducció del nombre d’assistents a les reunions socials i familiars —principal focus dels brots— de deu persones a sis. Mesura que s’aplicarà només a Mallorca i a Eivissa.
  • L'augment del reforç del rastreig i les proves diagnòstiques, i la millora dels aïllaments.
  • L’intenció de crear corredors segurs amb països emissors per garantir un turisme en condicions de seguretat.

Fons de recuperació europeus lligats al nou model

La presidenta ha posat damunt la taula l’oportunitat que ofereix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea per a les Illes Balears i ha destacat alguns dels projectes que podran rebre el suport d’aquest fons, com ara el tramvia que connectarà Palma amb l’aeroport i la connexió entre la plaça d’Espanya i l'Hospital Universitari Son Espases, amb una injecció de 485 milions d’euros, o la creació d’un pol d’innovació digital, biomèdica i sanitària, amb 169 milions d’euros.

[Font: Presidència de Govern. 20/10/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]