Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

L'IB-Salut contracta el servei de transport aeri de Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) a contractar el servei de transport aeri de la comunitat autònoma per un valor de 24.949.875 € durant quatre anys.

El servei de transport sanitari urgent el gestiona la Gerència del SAMU 061, tenint en compte la característica d’insularitat del territori balear. El transport sanitari aeri garanteix una ràpida mobilització dels pacients al centre sanitari més adequat.

El contracte té una durada de quatre anys, amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més. El Servei de Salut licitarà, dins el mes de novembre, aquest contracte de serveis. Les empreses disposaran d’un mes per presentar les seves ofertes. Una vegada adjudicat el contracte, l’empresa adjudicatària tindrà un termini d’un any per començar a prestar el servei.

Es preveu la contractació de dos avions per fer el trasllat entre les illes de Menorca i Mallorca i de dos helicòpters per fer el trasllat urgent de pacients entre les illes de Formentera i Eivissa i Mallorca.

Cal destacar que aquest servei no sols ha de garantir el trasllat entre les illes, sinó també l’accés al sistema sanitari en el temps necessari i de manera adequada, amb totes les mesures perquè la continuïtat assistencial no minvi en cap moment ni sota cap circumstància.

Per això, és necessària aquesta licitació, en què es s’estableixen les necessitats i els mitjans que permeten garantir que, en el nostre entorn insular, tots els ciutadans poden accedir al sistema de salut en condicions iguals.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 26/10/2020]

[Foto: SAMU 061]

Què en diu la premsa
*27/10/2020 menorca.info - El transporte sanitario entre islas vuelve a salir a concurso.