Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Exposició pública de l'estudi informatiu de l’enllaç tramviari entre Plaça d’Espanya i Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, ha signat l'aprovació inicial de l'estudi informatiu per a la connexió tramviària amb l'Hospital Universitar Son Espases.

Una vegada acomplert aquest tràmit, es dóna pas a un període d'exposició pública de 30 dies hàbils -anunciat al BOIB núm. 57, de dia 1 de maig de 2021, - en el que tothom pot fer les seves aportacions. També s'han sol·licitat informes als organismes i entitats que poden estar implicades en el projecte i que ha indicat la Comissió de Medi Ambient.

L'estudi informatiu posat a exposició pública conté l'estudi d'alternatives de traçat per a la connexió entre el centre de Palma i la seva viabilitat econòmica.

Una vegada superada l'exposició pública, el projecte prosseguirà la seva tramitació, que suposarà acabar els tràmits davant la Comissió de Medi Ambient i posteriorment fer-ne l'aprovació definitiva.

Alternativa més adient

L'alternativa més adient, segons aquest estudi, és la de realitzar una connexió tramviària en superfície entre la Plaça d'Espanya i l'Hospital Universitari Son Espases.

El tramvia a Son Espases permetrà arribar a l'hospital en 15 minuts, amb un recorregut de 4,7 quilòmetres i un total de 9 parades.

En el seu recorregut el tramvia compartirà traçat amb el tren de Sóller i passarà per les zones de Gaspar Bennàzar, Plaça de Toros i Son Oliva i dotarà aquestes barriades d'un enllaç ràpid i directe amb el centre de Palma i amb l'hospital i altres serveis.

La línia connectarà també amb zones d'equipaments públics, com ara les piscines de Son Hugo i l'IES Son Pacs, i amb un gran econòmic que genera mobilitat laboral, com és el polígon de Son Rossinyol i el de Son Castelló. Igualment, el tramvia també avançarà per zones de nou creixement, com Son Ferragut o la barriada de El Amanecer.

El tramvia a l'Hospital Son Espases enllaçarà amb la línia de metro de la plaça d'Espanya a l'aeroport i Arenal de Llucmajor i, progressivament, es podrà anar estenent a altres zones de Palma, com sa Vileta o Son Rapinya.

[Fonts: Conselleria de Mobilitat i Habitatge. 01/05/2021- BOIB. Núm. 57. 01/05/2021]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]