Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut i Consum elaborarà un nou Pla Estratègic per al període 2021-2026

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum desenvoluparà un nou Pla Estratègic per al període 2021-2026 a partir de diverses línies d'acció prioritària per continuar promovent un sistema de salut resolutiu, humà, per a tots, equitatiu, proper, accessible, modern, innovador, ben finançat, solvent i responsable.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va presidir durant el dia d'ahir una reunió d'objectius estratègics amb l'assistència i participació de la secretària general i dels directors generals del departament que dirigeix.

Entre les àrees prioritàries de la Conselleria hi ha el desenvolupament de la nova xarxa hospitalària amb la construcció del nou Hospital Son Dureta, el nou Hospital de Felanitx, la reforma de l'Hospital Verge del Toro de Menorca (tots tres destinats a l'atenció de persones amb malalties cròniques), la reforma integral de l'Hospital de Manacor, la reforma parcial de l'Hospital Comarcal d'Inca i la transformació de l'Hospital Psiquiàtric en el nou Parc Sanitari de Jesús, entre altres actuacions. A més, es continuarà amb la renovació i construcció dels centres de salut d'Atenció Primària com ara els de Pollença, Artà, Son Ferriol i Bons Aires.

D'altra banda es potenciarà l'atenció a les persones amb malalties cròniques, l'atenció a la salut mental, la humanització de la sanitat, es desenvoluparà un pla de reducció de l'espera, s'implementaran les noves prestacions com el trasplantament de fetge i l'eutanàsia i es crearà l'Agència de Salut Pública, la qual contribuirà a impulsar la promoció de la salut.

A més, es continuarà treballant en l'increment de professionals sanitaris i la millora de les condicions laborals. Un altre tema prioritari serà la investigació i la formació. També es fomentarà la protecció dels drets dels consumidors amb l'aprovació de la Llei de protecció de les persones consumidores i usuàries.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/06/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]