Categoria: Institucions sanitàries

Surten a licitació les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), ha iniciat la licitació de les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila, que així disposarà d’una potència màxima de 976 quilovats pico (kWp). El preu de licitació és de 1,46 milions d’euros més IVA, i el valor total del contracte és de 1,77 milions d’euros.

Aquesta instal·lació s'ubicarà sobre l'aparcament de 15.000 m² de l'Hospital i donarà compliment a l'obligació d'instal·lar plaques solars en aparcaments de grans dimensions abans de 2025. Alhora, subministrarà el 20 % de l'electricitat que consumeix l'Hospital i es convertirà així en la instal·lació d'autoconsum de majors dimensions de Menorca.

Amb la licitació de les obres, s'obre un període de trenta dies per a la presentació d'ofertes, a partir del qual s'espera poder adjudicar l'execució d'un dels projectes més singulars de l'IBE durant el 2021. Un cop adjudicat, el període d'execució previst és de vint setmanes i es preveu que la instal·lació de plaques fotovoltaiques es completi a la primavera del 2022.

L’IBE assumirà el cost del 100 % de la instal·lació i facturarà l’electricitat a l’IB-Salut a preu de cost; això permetrà que aquest estalviï en la seva factura elèctrica des del primer moment i sense haver de fer front a la inversió inicial. A més, l’IBE reinvertirà els ingressos en noves inversions en matèria d’eficiència energètica i renovables.

[Font: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. 06/07/2021]

[Foto: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica]