Categoria: Institucions sanitàries

L’IBE proposa l’adjudicació del projecte per cobrir amb plaques solars l’Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La instal·lació s’ubicarà sobre l’aparcament de l’Hospital i permetrà donar compliment a les obligacions de la Llei de canvi climàtic de cobrir amb plaques solars els grans aparcaments.

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) ha proposat l’adjudicació del projecte de cobrir amb plaques solars l’Hospital de Manacor, que serà la instal·lació d’autoconsum públic més gran de Mallorca, a l’empresa INTI Energia, després que aquesta hagi obtingut la màxima puntuació dels dos licitadors que s’han presentat.

En aquest sentit, l’IBE proposa a l’empresa adjudicatària la redacció del projecte per cobrir amb plaques solars 255 places d’aparcament de l’Hospital i instal·lar-hi un mínim de 750 kW de potència per un import de 36.300 € (més IVA). L’empresa disposarà de vuit setmanes d’ençà de la signatura del contracte per a la redacció del projecte, a partir de quan es podran licitar les obres.

Així mateix, l’IBE espera que durant el mes de desembre es pugui licitar la construcció d’aquesta instal·lació d’autoconsum públic de Mallorca, de manera que puguin començar les obres a principi de 2022 i siguin una realitat l’estiu de l’any que ve. L’Institut facturarà l’electricitat a l’IB-SALUT a preu de cost, cosa que permetrà reduir la factura elèctrica de l’Hospital, a l’hora que es reinverteix el retorn en noves instal·lacions. Així mateix, el projecte donarà compliment a les obligacions de la Llei de canvi climàtic de cobrir amb plaques solars els aparcaments de més de 1.000 m2 per a l’any 2025.

La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, estableix l’obligació d’aprofitar els grans aparcaments en superfície per generar energia neta. En concret, fixa cobrir amb plaques solars de generació fotovoltaica els espais destinats a les places d’estacionament de tots els aparcaments de titularitat pública en sòl urbà situats en superfície que ocupin una àrea total superior als 1.000 m², com és el cas del pàrquing de l’Hospital de Manacor.

L’Hospital de Manacor serà el segon hospital de les Illes que veurà el seu aparcament completament cobert de plaques solars, després de l’Hospital Mateu Orfila, de Menorca, cosa que contribuirà a reduir la factura elèctrica de l’Hospital i a reduir les emissions. D’altra banda, la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic ja va obrir la consulta preliminar per als hospitals d’Inca i Son Llàtzer.

[Font: Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. 08/09/2021]

[Foto: Infosalut / Hospital de Manacor / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*9/09/2021 diariodemallorca.es - Adjudican la colocación de placas solares en el parking del hospital de Manacor.