Categoria: Institucions sanitàries

La psicooncòloga de l’Hospital de Manacor atén més de nou-centes visites l’any

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’acord amb APROP fa que l’Hospital de dia de Manacor pugui comptar amb aquesta professional i amb els  voluntaris assistencials, i participar en activitats com l’artteràpia.

L’acord de col·laboració entre l’Hospital de Manacor i l’Associació d’Ajuda als Malalts de Càncer i a les Seves Famílies de la Comarca de Llevant (APROP) fa possible que es puguin dur a terme diverses activitats destinades als pacients oncològics per tal de millorar la seva situació. 

Al llarg d’enguany ha destacat la tasca de la psicooncòloga Catalina Garau, que ha atès més de nou-centes visites de pacients oncològics i els seus familiars. L'objectiu és prestar-los una atenció integral —tant individual com familiar i social— que tengui en compte els aspectes físics, emocionals, socials i espirituals. En aquest sentit, cal destacar que els pacients i els seus familiars són la unitat que s’ha de tractar, per la qual cosa són necessaris el suport emocional i una bona comunicació de l’equip terapèutic.

 

 

L’acord de l’Hospital de Manacor amb APROP també suposa que els nou voluntaris assistencials, coordinats per la psicooncòloga, duguin a terme una tasca molt important al centre hospitalari, on enguany han fet més de dues-centes cinquanta visites d’acompanyament dels pacients ingressats i ajudant als seus familiars. Tots els voluntaris han rebut formació per mitjà d’un curs a fi d’estar molt ben preparats per poder oferir acompanyament als pacients oncològics.

A més, també hi ha la figura dels voluntaris testimonials, que són les persones que han patit càncer i comparteixen les seves vivències amb altres persones; la seva tasca es desenvolupa sobretot a la comarca de Llevant, però també es desplacen a altres indrets si els ho sol·liciten. Per una altra banda, com recorda el president d’APROP, Perfecto Acosta, hi ha encara uns altres col·laboradors: els voluntaris administratius, que són els que ajuden en tasques d’organització d’actes per recaptar fons per a l’Associació. Per exemple, aquest cap de setmana s’ha celebrat el sopar anual d’APROP, que ha comptat amb la presència de més de tres-centes cinquanta persones, entre les quals es trobava el director general de Salut Pública, Rafael Santiso. Cal tenir en compte també altres activitats organitzades per APROP a l’Hospital de Manacor, com l’artteràpia, que es va posar en marxa fa un parell de mesos amb sessions grupals i individuals, que han tengut una gran acollida entre els pacients.

Una altra mostra de les accions sufragades per APROP ha estat la instal·lació, dimecres mateix, de noves cortines per als pacients de l’Hospital de Dia, cosa que ha suposat una gran millora, ja que preserven la seva intimitat.

[Font: Hospital de Manacor. 22/04/2014]