Categoria: Institucions sanitàries

L'ISCIII redefineix el seu model de xarxes d'investigació cooperativa en salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut de Salut Carles III (ISCIII), tal com estava previst en l'Acció Estratègia en Salut (AES) 2021, ha desenvolupat un nou model de funcionament de les seves "Redes Temáticas de Investigación Cooperativa en Salud" (RETICS), que a partir d'ara es denominen "Redes de Investigación Cooperativa Orientadas a Resultados en Salud" (RICORS). El nou model busca reforçar la cohesió de la I+D+i en el Sistema Nacional de Salut (SNS) gràcies a l'obtenció de resultats més tangibles per a la ciutadania per part de la investigació biomèdica i sanitària.

Recentment s'ha publicat la proposta de resolució provisional de concessió de subvencions a aquest nou model de Xarxes, que contempla la concessió d'ajudes per valor de quasi 29 milions d'euros a 173 grups d'investigació, agrupats en 7 xarxes, de diverses institucions i centres d'investigació de tota Espanya. Després del termini de presentació d'al·legacions i de la seva posterior anàlisi, es publicarà la resolució final de les ajudes, que parteixen de fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

Tota la informació sobre la resolució provisional pot consultar-se en aquest enllaç.

Seguint el model d'organització proposat en la convocatòria, es proposa el finançament de 4 grans àrees de coneixement: atenció primària i cronicitat; inflamació i immunobiologia; teràpies avançades; i patologies cerebrals vasculars (Ictus). D'aquestes 4 àrees sorgeixen 7 xarxes: 3 d'atenció primària i cronicitat (Xarxa d'Investigació en Atenció Primària d'Addiccions -RIAPAd-; Intervencions d'atenció primària per a prevenir malalties cròniques maternes i infantils d'origen perinatal i del desenvolupament, i Xarxa d'Investigació en Cronicitat, Atenció Primària i Promoció de la Salut -RICAPPS-; 2 xarxes d'inflamació i immunobiologia (Malalties Inflamatòries i Malaltia Renal); una de teràpies avançades i una altra de Patologies Cerebrals Vasculars (Ictus).

Cada una d'aquestes quatre àrees, que reflecteixen algunes de les prioritats sanitàries més rellevants a Espanya, inclou grups d'investigació procedents de, almanco, 10 comunitats autònomes, que enfocaran el seu treball en aconseguir resultats rellevants i mesurables en salut partint de la base de la cooperació científica.

[Font: ISCIII. 14/10/2021]

[Foto: ISCIII]