Categoria: Institucions sanitàries

S'autoritza la contractació de la implantació del sistema d'història clínica única

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'aprova la contractació del servei de suport i manteniment de la història clínica única per un valor estimat de 5.647.290,38 €. Aquest sistema únic d’informació sanitària permetrà donar suport a una assistència integral.

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació del servei de suport i manteniment de la història clínica única (SISN2+) fins a la seva completa implantació i estabilització, per un valor estimat de 5.647.290 €.

El Servei de Salut ha iniciat un programa de normalització i interoperabilitat de la història clínica amb l’objectiu estratègic d’aconseguir un model de sistema d’informació centrat en el pacient, interoperable (a tots els nivells) i col·laboratiu.

En el marc d’aquest programa, s’ha plantejat disposar d’un sistema d’informació sanitària únic (HIS) per als hospitals Son Llàtzer, Hospital de Manacor, Hospital Comarcal d’Inca, Hospital Mateu Orfila, Hospital Can Misses i Hospital de Formentera, així com per als hospitals de cures intermèdies (Hospital Psiquiàtric, Hospital General i Hospital Joan March), que permeti donar suport a una assistència sanitària integral, multidisciplinària, multicentre i centrada en el pacient i en la necessitat de mantenir la disponibilitat operativa d’aquest sistema.

Actualment, aquest programa d’història clínica ja s’utilitza en el Servei de Salut, però tot i que tots els hospitals tenen el mateix programa, els desenvolupaments i les funcionalitats disponibles són heterogenis.

La situació de partida quant a necessitats d’interoperabilitat amb els principals sistemes d’informació dins el Servei de Salut indica que el sistema d’informació de salut únic (SISN2+) serà part d’un ecosistema format per sistemes centralitzats.

Els sistemes d’informació HCIS són productes de propietat intel·lectual i amb drets d’autor i distribució exclusiva a Espanya de l’empresa DH HealthCare. Per aquest motiu, HealthCare és l’únic proveïdor amb capacitat legal per a l’extracció i la modificació de les dades per dur a terme la migració i la unificació i poder fer el tractament de la informació en el producte evolucionat HCIS Història Clínica Integral i el manteniment corresponent durant aquest procés.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/10/2021]

[Foto: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat]