Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Les Balears incorporen el psicòleg clínic a la cartera de serveis d’atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears incorporarà el professional en psicologia clínica dins la cartera de serveis d'atenció primària. Una figura que s'incorporarà al llarg dels pròxims mesos.

Les Balears se sumen així a Madrid, Astúries i Catalunya, úniques comunitats que ja compten amb la figura del psicòleg clínic en atenció primària. Segons explica el responsable de l'Oficina de Salut Mental de les Illes Balears, Oriol Lafau, aquest és un "canvi substancial en l'atenció a les persones que pateixen trastorns de salut mental lleus". El psicòleg clínic treballarà junt amb els professionals d'atenció primària per atendre aquestes persones des del centre de salut. El treball terapèutic grupal i l'assessorament seran les principals eines d'aquests professionals que, mitjançant intervencions terapèutiques reglades i consensuades, atendran la població dependent del centre de salut. D'aquesta manera, només es derivarà als dispositius específics de salut mental aquelles persones que pateixin trastorns més greus.

Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

El dia 13 de gener, es va commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió. Segons l'Organització Mundial de la Salut, la depressió és un trastorn de salut mental comú que afecta més de 264 milions de persones arreu del món.

La pandèmia ha inferit un sofriment emocional molt gran a la població. En aquest sentit, a les Illes Balears les consultes relacionades amb trastorns ansiosos i depressius lleus en atenció primària han incrementat un 16% durant la pandèmia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/01/2022]

[Foto: CS So na Monda]