Categoria: Institucions sanitàries

Antonio Oliver Palomo nomenat nou subdirector del comitè CIBERINFEC de l'ISCIII

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat 20 de gener, es va celebrar el primer Comitè Executiu del CIBER de Malalties Infeccioses (CIBERINFEC) de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), la nova àrea científica que s'incorpora al Consorci Centre d'Investigació Biomèdica en Xarca (CIBER) que coordina l'ISCIII. El CIBERINFEC tindrà com a director científic al microbiòleg Jesús Oteo i com Subdirector al microbiòleg de l'Hospital Univeristari Son Espases i Investigador de l'IdISBa Antonio Oliver Palomo.

La nova àrea de Malalties Infeccioses del CIBER compta amb una dotació inicial de 4 milions d'euros i suposa la incorporació de 46 nous grups al consorci, dels quals 6 corresponen a l'ISCIII, i més de 500 investigadors adscrits. Amb l'arribada del CIBERINFEC i la incorporació del CIBERNED, el CIBER estarà format per 13 àrees temàtiques de recerca. S'han creat cinc programes estructurals: Salut Global, infeccions emergents i reemergents; Resistència a antimicrobians; VIH/SIDA i infeccions de transmissió sexual; Infeccions en immunodeprimits i relacionades amb l'assistència sanitària, i un programa de Formació.

L'àrea CIBERINFEC s'uneix a les ja existents en el CIBER, el consorci més gran de recerca biomèdica i sanitària d'Espanya: Malalties Hepàtiques (CIBEREHD); Malalties Respiratòries (CIBERES); Bioingeniería, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN); Malalties Rares (CIBERER); Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP); Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN); Salut Mental (CIBERSAM); Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM); Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES); Malalties Cardiovasculars (CIBERCV), i Càncer (CIBERONC). En l'actualitat el CIBER compta amb prop de 6.000 investigadors adscrits, integrats en més de 400 grups de recerca que treballen en xarxa per tota Espanya i que estan vinculats a més de 100 institucions consorciades del sector públic i privat.

[Font: Institut de Salut Carlos III. 20/01/2022]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 4.0]