Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El SAMU 061 reforça l’atenció a les emergències a Menorca amb un vehicle d’intervenció ràpida a Es Mercadal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 ha augmentat la flota de vehicles destinats a l’atenció a les emergències a Menorca amb un nou vehicle d’intervenció ràpida (VIR), davant l’increment de l’activitat en l’atenció a les emergències que s’ha produït els darrers mesos. El nou VIR donarà cobertura per primera vegada a la zona central de l’illa, especialment als municipis des Mercadal, Ferreries i Alaior, inclòs el seu litoral.

El vehicle s’ubica en el recinte firal des Mercadal en un espai cedit per l’Ajuntament del municipi per un període de dos anys amb possibilitat de pròrroga.

El nou dispositiu està format per un metge, una infermera i un tècnic d’emergències sanitàries. El VIR està operatiu dotze hores diàries (de 8.00 a 20.00 hores), de dilluns a divendres.

La seva posada en marxa respon a un increment de la demanda assistencial que es produeix des del mes de novembre passat i ha obligat a reforçar el pla estival. Segons les dades recollides per la Gerència, al maig d’enguany l’activitat del SAMU 061 ha augmentat un 31% respecte a anys anteriors.

Els VIR són uns vehicles que tenen més funcionalitats que una ambulància de suport vital avançat. A més de donar servei a les emergències, tenen entre les seves funcions les d’atendre la població pendent de visites mèdiques urgents a domicili i de donar suport a les ambulàncies de suport vital bàsic.

El SAMU 061 té operatives durant tot l’any a Menorca dues ambulàncies de suport vital avançat —a Ciutadella i Maó— i tres de suport vital bàsic —a Ciutadella, Maó i es Mercadal. A més, durant els mesos d’estiu es reforcen els dispositius amb una ambulància de suport vital bàsic de 9.00 a 21.00 hores de dilluns a diumenge a Ciutadella.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 21/06/2022]

[Foto: Presidència del Govern de les Illes Balears]