Categoria: Institucions sanitàries

L'Hospital Can Misses estrena un nou mortuori que multiplica per quatre el seu espai

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El mortuori i dipòsit de cadàvers està concebut sota criteris d'humanització amb espais específics per a familiars. El nou dipòsit de cadàvers comptarà amb sis cambres mortuòries i dos baguls congeladors.

L'Hospital Can Misses acaba de posar en marxa les noves instal·lacions del Mortuori o Dipòsit de cadàvers.

Es tracta d'una part de l'obra realitzada el 2020 dins del projecte de reconversió de l'edifici J, on es va construir el nou Centre de Salut Can Misses i es va condicionar la Unitat de Mitja Estada Ca na Majora o la residència per a professionals.

Ara, després de la pandèmia, s'ha posat en marxa aquest nou espai que multiplica per quatre l'àrea que ocupava l'antic mortuori, també ubicat a la planta soterrània de l'antic Hospital Can Misses. Les antigues instal·lacions ocupaven una àrea de 90 m² i les noves abasten 350 m² amb sis estades, dos vestidors, dos magatzems i dos lavabos.

Les noves instal·lacions estan dissenyades sota criteris d'humanització i disposen d'espais específics per als familiars i accés directe als serveis funeraris. El dipòsit de cadàvers renovat compta actualment amb quatre noves cambres mortuòries i se n'instal·laran dues més una vegada s'hagi resolt el procés d'adquisició que està en marxa mitjançant concurs públic. L'àrea disposa també de dos baguls congeladors per a teixits.

El pressupost per a l'obra de reconversió de l'edifici J va ser de 3.927.731,05 euros (IVA inclòs) i va suposar reformar 6.000 m² de les plantes primera, baixa i semisoterrani.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 27/09/2022]

[Foto: Govern de les Illes Balears]