Categoria: Institucions sanitàries

Creació del Grup d'Experts en Psicologia Aeronàutica de la Divisió de Psicologia del Trànsit i de la Seguretat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

 S'ha constituït recentment el Grup d'Experts en Psicologia Aeronàutica de la Divisió de Psicologia del Trànsit i de la Seguretat del Consell General de la Psicologia (COP).

El grup s'ha creat amb l'objectiu de millorar l'estratègia per a defensar als i a les professionals de la Psicologia de l'Aeronàutica davant les administracions i empreses, així com garantir a les persones usuàries del transport aeri una mobilitat segura, sostenible, connectada i saludable.

Coordinat per Adela González Marín, presidenta de l'Associació Espanyola de Psicologia de l'Aviació, el grup desenvoluparà interessants i necessaris treballs en un àmbit tan important com és el transport aeri, que s'espera que ajudin també a consolidar altres àrees d'intervenció de la Psicologia del Trànsit i de la Seguretat.

Amb aquesta finalitat, el pla estratègic del nou equip preveu a curt termini:

  • Orientar-se a la integració d'esforços i accions de les persones professionals de la Psicologia Aeronàutica de tots els COP.
  • La integració intermodal amb la seguretat i la salut en altres mitjans de transport: vies urbanes i interurbanes, transport ferroviari i marítim, tinença i ús de les armes, vigilància privada de seguretat, maneig de les grues, tinença d'animals potencialment perillosos, etcètera.
  • La salut i la seguretat, el respecte per les persones, l'excel·lència en la formació dels professionals de la Psicologia que s'exerceixen en aquest àmbit.

[Font: COPIB. 26/07/2022]

[Foto: Nicolas Vigier / Avion / CC0 1.0 Public Domain]