Categoria: Institucions sanitàries

La situació d’AP, la manca de professionals i la precarietat de les condicions dels metges de la medicina privada, eixos principals de la reunió del COMIB amb la consellera de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Membres de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) van reunir-se amb la consellera de Salut i els Directors Generals de l’IB- Salut i de Prestacions i Farmàcia, a la seu de la Conselleria de Salut i Consum, per abordar els principals temes d’actualitat de l’àmbit sanitari, com la situació que viu Atenció Primària, els problemes que afecten els professionals mèdics que treballen al sector privat i la manca de metges present i futura.

Es tracta de la primera reunió institucional de la nova junta, en què el COMIB ha manifestat la seva preocupació per l'Atenció Primària, perquè una Atenció Primària potent és necessària per a un funcionament adequat de tot el sistema sanitari. També s'ha lamentat l’escassetat de professionals d’aquest àmbit assistencial.

Així mateix, s'ha abordat la situació precària que viuen els metges que exerceixen la medicina privada, un model que representa un 30% aproximadament de l’assistència en l'àmbit autonòmic.

Durant la trobada s’ha destacat la necessitat d’adoptar les mesures necessàries perquè els professionals recuperin la il·lusió, així com conscienciar la ciutadania de la situació actual sanitària.

El COMIB ha mostrat la seva total disposició amb la Conselleria per bastir ponts de diàleg que millorin la situació dels professionals i afavoreixin la qualitat del sistema sanitari per atendre la demanda dels ciutadans.

[Font: COMIB. 17/08/2022]

[Foto: COMIB]