Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Comarcal d’Inca ja disposa d’un nou edifici de rehabilitació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’una nova zona de 668 metres quadrats, 350 més que l’anterior, on treballen disset fisioterapeutes, tres TCAI, un terapeuta ocupacional i una administrativa.

L’Hospital Comarcal d’Inca ja compta amb un nou edifici de rehabilitació. Es tracta d’un nou espai de 668 metres quadrats de superfície, 350 més que l’anterior espai de què disposava l’Hospital.

El nou edifici de rehabilitació disposa de catorze boxes d’electroteràpia, dues consultes de metge rehabilitador, una consulta de teràpia ocupacional, una de rehabilitació pediàtrica i una consulta de sòl pelvià. A més, disposa d’una sala de cinesiteràpia i mecanoteràpia molt més espaiosa que l’anterior.

En el nou edifici de rehabilitació fan feina disset fisioterapeutes, tres tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAI), un terapeuta ocupacional i una administrativa, que atenen un pacient cada mitja hora del dilluns al divendres de 8.00 a 21.00 hores.

El de Rehabilitació és el primer servei que està operatiu dels tres que formen part del projecte de reforma i ampliació de l’Hospital Comarcal d’Inca, el pressupost del qual supera els vuit milions d’euros.

El proper que s’inaugurarà serà el nou Servei d’Urgències, que comptarà amb trenta-nou places, set butaques i sis llocs en la Unitat d’Estada Curta (UEC). Actualment, el Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca té trenta-dues places. Avui en dia es comparteixen les urgències pediàtriques amb les d’adults, sense circuits diferenciats. Amb l’ampliació prevista, l’àrea d’Urgències es dividirà.

L’última zona que s’inaugurarà serà la nova UCI de l’Hospital, que tindrà una capacitat de set llits més un de flotant. Abans de la pandèmia l’Hospital Comarcal d’Inca només disposava de quatre llits UCI. Després de les obres, la nova Unitat de Crítics tindrà més llits, més espai i sobretot més seguretat per als professionals i per als pacients.

L’Hospital Comarcal d’Inca va ser dissenyat inicialment, segons el pla funcional de 1999, per assistir una població de 84.000 habitants. Actualment, el servei presta assistència a una població de gairebé 132.000 persones. El dimensionament que es va fer aleshores s’ha vist significativament superat en l’actualitat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/10/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]