Categoria: Institucions sanitàries

L’Hospital Universitari Son Espases edita un llibre commemoratiu dels primers deu anys en funcionament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S’ha presentat el llibre «Hospital Universitari Son Espases (2010-2020). Deu anys bategant», que commemora els deu anys de funcionament de l’hospital de referència de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

En les 242 pàgines que conté el Llibre, es recullen les principals fites assistencials assolides durant aquest temps i els professionals que ho han fet possible. És un reconeixement al compromís de milers de professionals que han deixat la seva empremta personal en cadascuna de les seves àrees.

Al llarg d’aquests deu anys, Son Espases ha reforçat el seu caràcter d’hospital de referència de les Illes Balears i s’ha situat entre els hospitals capdavanters de l’Estat. Ha assolit grans fites com ara l’aposta per la cirurgia robòtica, l’impuls al trasplantament hepàtic, la formació a través de la simulació, l’adequació d’espais per afavorir la comoditat i la intimitat dels pacients, la posada en marxa dels estudis de Medicina de la UIB o l’acreditació de l’IdISBa com a centre de recerca.

Més de 230.000 intervencions quirúrgiques i 5,6 milions de consultes externes

A finals de 2010, Son Espases pren el relleu de l’antic Son Dureta. És l’hospital de sector per a més de 344.000 habitants de Palma i dels municipis d’Andratx, Calvià i Esporles. A més, és l’hospital de referència terciària per al milió d’habitants de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Gràcies als més de 5.000 professionals i als equipaments d’alta tecnologia de què disposa, l’Hospital ha fet en aquests deu anys: 232.918 intervencions quirúrgiques, 1.492.802 urgències, 5.697.975 consultes amb l’especialista i s’han donat 319.376 altes hospitalàries.

Se n’han editat 1.000 exemplars que es repartiran entre els professionals que el sol·licitin, fins a exhaurir-ne les existències.

Descarrega aquí el llibre «Hospital Universitari Son Espases (2010-2020). Deu anys bategant».

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/11/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*29/11/22 diariodemallorca.es - Son Espases presenta ‘Deu anys bategant’, el libro que celebra su décimo aniversario.