Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

IB-Salut rebrà 1,1 milions d'euros per desenvolupar el pla de medicina personalitzada i de precisió

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’un pla de medicina de l’àrea de les malalties de base genètica. El Servei de Salut serà l’encarregat de desenvolupar i executar el Fons Finalista.

El Consell de Govern ha autoritzat l’expedient de transferència corrent a favor del Servei de Salut de les Illes Balears per atendre el desenvolupament i l’execució del Fons Finalista Pla de Medicina Personalitzada i de Precisió (Plan 5P) per la suma d’1.113.394 €.

L’1 de desembre el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar un programa adreçat a consolidar la medicina personalitzada de precisió al Sistema Nacional de Salut, anomenat Plan 5P.

Aquest és un pla referit a una medicina de precisió, personalitzada, predictiva, preventiva, participativa i poblacional, que té per l’objectiu assegurar l’excel·lència i l’eficiència en la utilització de recursos científics disponibles tot centrant-se en les característiques del pacient per obtenir uns diagnòstics, unes teràpies i unes mesures preventives més personalitzades.

En concret, aquest programa de caràcter triennal estableix mesures que cerquen:

  • La implantació de les noves tecnologies i l’equipament necessaris per desenvolupar les determinacions incloses en el catàleg mitjançant el qual es farà efectiva la cartera comuna de serveis del Sistema Nacional de Salut en l’àrea de les malalties de base genètica.
  • El desenvolupament de sistemes d’informació per a la implantació de l’actualització de la cartera comuna de serveis del Sistema Nacional de Salut i del catàleg corresponent.
  • El desenvolupament d’un pla de formació i informació per al personal implicat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/12/2022]

[Foto: Saint Louis University Madrid Campus / Laboratory / CC BY-­ND 2.0]