Categoria: Institucions sanitàries

L’Hospital Comarcal d’Inca inaugura la nova Unitat de Cures Intensives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Comarcal d'Inca ja disposa d'una nova unitat de cures intensives (UCI). Es tracta d'un espai de 903 m² (812 més que l'UCI actual) amb set llits i una sala de tècniques, on es pot situar un llit més si fa falta. 

Cada box de la nova UCI està dotat amb tecnologia d'última generació, tant per al monitoratge com per a la mobilització del pacient. El disseny ha tingut en compte els criteris d'humanització per a les UCI; per això, tots els boxs disposen de finestrals i llum natural, per tal de garantir el confort dels pacients. També s'han tingut en compte les necessitats dels familiars dels pacients, de manera que disposaran d'espais íntims i confortables tant a les sales d'espera com a les zones d'informació.

Fa poc més de tres mesos l'Hospital va inaugurar el nou edifici de Rehabilitació, un espai de 668 m2 (350 més que l'anterior), en el qual fan feina disset fisioterapeutes, tres tècnics en cures auxiliars d'infermeria (TCAI), un terapeuta ocupacional i una administrativa, en horari de 8.00 a 21.00 h, de dilluns a divendres.

Reforma i ampliació de l'àrea d'urgències

La darrera fase de les obres de l'Hospital consisteix, d'altra banda, en la reforma i l'ampliació del Servei d'Urgències. Per això, des del 8 de novembre de l'any passat tots els pacients adults que acudeixen a Urgències són atesos provisionalment, mentre durin les obres, a una zona situada devora l'entrada actual del Servei.

Quan acabi la reforma, Urgències tindrà una superfície de 2.263 m2 (gairebé el doble que ara) i disposarà de quaranta places, deu butaques i sis llits d'unitat d'estada curta (fins ara, tenia trenta-tres places i dues butaques). A més, l'atenció de les urgències d'adults i les pediàtriques seguiran circuits diferenciats. De fet, la zona d'urgències pediàtriques disposarà de set butaques, sis lliteres i dos llits d'unitat d'estada curta.

D'acord amb el pla funcional de 1999, l'Hospital Comarcal d'Inca va ser dissenyat per assistir una població de 84.000 habitants, però actualment n'assisteix gairebé 135.000, de manera que el dimensionament previst inicialment ha estat superat de manera significativa.

Les obres d'ampliació i reforma de l'Hospital Comarcal d'Inca, que tindran un cost de 8.000.372 €, formen part del pla d'infraestructures sanitàries de la Conselleria de Salut i Consum, que actualment té en marxa projectes i inversions per un valor de 300 milions d'euros a totes les Illes Balears, amb els quals s'han creat tres mil llocs de treball directes i indirectes. Al voltant de 200 milions van destinats a crear, ampliar o reformar infraestructures hospitalàries i la resta es destina a construir o remodelar centres de salut i unitats bàsiques de salut, i també noves bases del 061, principalment.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 9/01/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]