Categoria: Institucions sanitàries

GSAIB presenta el model de gestió pública de transport sanitari en el Parlament de Navarra

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut de Balears, Manuel Palomino, va comparèixer en el Parlament de Navarra per donar a conèixer el procés d’internalització del transport programat i urgent a Balears.

GSAIB internalitzà el servei de transport sanitari urgent que presta amb SAMU 061 l’any 2018, integrant en l’empresa pública tota la flota d’ambulàncies de suport vital avançat (SVA), suport vital bàsic (SVB), equips electromèdics, i també a 300 professionals tècnics en emergències sanitàries i gestors telefònics d’emergències que exerceixen l’activitat del Centre Coordinador d’Urgències 061. Les Illes Balears es van convertir així en la primera comunitat autònoma d’Espanya que va fer un canvi de model d’un servei anteriorment externalitzat per mitjà de concursos públics amb empreses del sector, a un model de gestió pública integrat en el Servei de Salut de les Illes Balears.

GSAIB també va assumir, l’abril de 2022, la gestió directa del transport sanitari no urgent (ambulàncies públiques per a trasllats de pacients a serveis de rehabilitació, diàlisi, tractaments oncològics, etc.), amb una flota de 118 vehicles, un centre de gestió i coordinació i un total de més de 250 professionals.

Avui dia les Illes Balears compten amb un model de transport sanitari que és referent a l'àmbit nacional, amb una flota de 190 vehicles i una plantilla de més 900 professionals.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/01/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]