Categoria: Institucions sanitàries

La nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Santa Margalida estarà finalitzada al segon semestre de 2023

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Santa Margalida ha cedit els terrenys on s’ubicarà el nou edifici, que tindrà 1.401 m² de superfície i inclourà tres consultes de medicina de família, una consulta de pediatria, tres consultes d’infermeria, una consulta d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent

A més, l'edifici inclourà una sala d’extraccions, una sala de cures i una sala de cirurgia menor.

En aquest dispositiu hi haurà dos metges de família, dues infermeres, un/a pediatre/a, un/a infermer/a de pediatria, un/a tècnic/a en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) i un/a administratiu/va.

Les obres de construcció, pressupostades en 2.085.215,39 €, tenen un termini d’execució de 12 mesos comptadors des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig, que es va signar al mes de setembre.

El Servei de Salut de les Illes Balears va incloure en el Pla d’Infraestructures la construcció d’un edifici per ubicar-hi la Unitat Bàsica de Salut de Santa Margalida després d’avaluar les necessitats del municipi, ja que té assignades 3.289 targetes sanitàries, 352 de les quals corresponen a pacients en edat pediàtrica. La nova edificació suposarà una millora de la qualitat assistencial que s’ofereix a la població amb unes instal·lacions més àmplies, còmodes i accessibles.

La construcció d’aquesta UBS forma part del Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques de salut, cosa que suposa una inversió de 16 milions d’euros i actuacions de reforma o nova construcció a 13 centres de salut i a 10 unitats bàsiques de salut. Aquest Pla s’emmarca dins una estratègia global per potenciar l’atenció primària.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 31/01/2023]

[Foto: Presidència del Govern de les Illes Balears]

 

Què en diu la premsa
*01/02/2023 europapress.es - La nueva Unidad Básica de Salud de Santa Margalida estará lista a finales de año por valor de 2,2 millones de euros.