Categoria: Institucions sanitàries

S’inicien les obres de construcció del nou PAC Nuredduna, a Artà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou centre triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. Les obres s’han adjudicat per 4 M€ i un termini màxim d’execució de catorze mesos.

Salut inicia les obres del nou punt d’atenció continuada (PAC) Nuredduna (Artà), que triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. La nova edificació —ubicada en un solar cedit pel consistori a l’entrada de la localitat— serà d’una planta (actualment en té dues) i de fàcil accés per a les persones grans i amb mobilitat reduïda. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Construcciones Alea, SL, per 4 M€ i un termini màxim d’execució de catorze mesos.

L’actual PAC Nuredduna ocupa les dependències d’un edifici del segle XVIII anomenat Hospital de Santa Rosa, que ha quedat obsolet i presenta problemes d’espai, accés i aparcament. El nou equipament sanitari tindrà 2.024 m² (l’actual té aproximadament 600 m²) i passarà de 10 consultes a tenir-ne 15. Hi haurà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i 2 sales polivalents.

S’ubicarà al costat de l’aparcament de na Pati, en una esplanada a l’entrada del poble, la qual cosa també farà que els vehicles hi puguin accedir amb més facilitat (l’emplaçament actual enmig del poble presenta dificultats per a la mobilitat dels vehicles d’urgències i de particulars). Es preveu, a més, la construcció d’un aparcament de 22 places i un altre de diferenciat per a les ambulàncies.

El PAC Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) Artà, que està formada pel PAC Nuredduna i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Colònia de Sant Pere. Atén una població de 7.788 targetes sanitàries, amb una plantilla de 4 metges de família, 1 metge d’urgències, 1 pediatre, 4 infermers, 1 tècnic en cures auxiliars d’infermeria, 1 fisioterapeuta, 1 comare i 4 administratius. Al llarg de 2022, aquests professionals varen atendre 35.179 consultes de medicina de família, 28.071 d’infermeria i 6.234 de pediatria. D’aquest total de 69.484 consultes, 1.554 varen ser visites domiciliàries.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 23/02/2023

[Foto: Presidència del Govern de les Illes Balears]