Categoria: Institucions sanitàries

L'Hospital Universitari Son Llàtzer va celebrar el dia internacional de la infermera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu de la jornada és reconèixer i agrair l’excel·lent labor que duen a terme tots els professionals d’infermeria.

L’Hospital Universitari Son Llàtzer va celebrar una jornada, el passat dia 12 de maig, amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, sota el lema «Aportant valor a les cures d’infermeria». La finalitat d’aquesta jornada va ser reconèixer i agrair l’excel·lent tasca que duen a terme tots els professionals d’infermeria.

Aquesta és una professió amb un abast pluridisciplinari, ja que no només es limita a tenir cura de la salut i el benestar dels pacients. Les infermeres disposen de moltíssimes capacitacions com el lideratge, la investigació, la innovació, l’organització, la gestió, la transformació digital, l’ús de les noves tecnologies, la humanització i la direcció, entre d’altres.

També és una ocasió per donar a conèixer els valors, la preparació, les habilitats, el seu paper en la innovació de les cures, la promoció de la salut, els hàbits de vida saludable i el lideratge, entre d’altres, en un dia en què es commemoren les contribucions de les infermeres a la societat.

L’exercici de la professió infermera, des dels seus inicis fins al dia d’avui, ha anat lligat a uns valors ètics, però no és fins a finals del segle XIX que s’elabora el primer codi d’ètica de la professió, sota el títol "Jurament de Florence Nightingale" (1893), on es defensa que cal promoure el benestar de les persones ateses, elevar el bon nom de la professió i guardar el secret professional.

La jornada es va dirigir a tot professional sanitari interessat en aspectes relacionats amb les cures que caracteritzen a la labor infermera.

La conferència inaugural, titulada «10 propuestas para cambiar nuestros hospitales», la va impartir Nacho Vallejo, subdirector mèdic de l’Àrea de Gestió Sanitària Sud de Sevilla (Hospital Universitari de Valme).

A continuació, la jornada va seguir amb dues taules rodones. La primera d’aquestes, titulada «Aportant qualitat a les cures; eficiència en l’ús dels recursos disponibles», moderada per M. José Rodríguez, infermera d’investigació. Hi van participar Ainhoa Repta, referent d’infermeria de la Unitat de Reanimació i Clínica del Dolor; Yolanda Lladó, infermera de la Unitat de Teràpia Intravenosa; Clara Trías, infermera del Gabinet de Cardiologia i Ana Díaz del Río, infermera de la consulta d’infermeria del programa APS.

La segona taula, titulada «Humanització i noves tecnologies en la cura del pacient», va estar moderada per M. Dolores García, supervisora d’infermeria de l’Àrea de la Unitat de Qualitat, Docència i Formació i Investigació. Hi van participar María Puga, infermera educadora diabetològica de la consulta d’infermeria d’Endocrinologia; Begoña Llanos, terapeuta ocupacional del Servei de Rehabilitació; Adela Bordoy, infermera d’hospitalització en la Unitat de Digestiu-Neurologia, i Susana Sobrino, supervisora d’infermeria del Servei d’Urgències.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/05/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]