Categoria: Institucions sanitàries

Eloy Villalba continuarà com a gerent del SAMU 061

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut, Javier Ureña, ha ratificat en el càrrec Eloy Villalba Ballesteros com a gerent del Servei d’Atenció Mèdica Urgent SAMU 061. Eloy Villalba és el director gerent del SAMU 061 des del mes de novembre de 2021 i en va ser director d’infermeria entre 2019 i 2021.

Nascut a Sevilla l’any 1986, Eloy Villalba és diplomat en Infermeria per la Universitat de Sevilla, té un MBA (master of business administration) i un Executive MBA per l’EAE Business School. També té un màster en Urgències i Emergències per la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES) i per la Universitat Catòlica San Antonio de Murcia (UCAM).

En l’àmbit professional, Eloy Villalba inicià la seva trajectòria a la sanitat privada en la Unitat d’Urgències de l’Hospital USP Palmaplanas. S’incorporà al Servei de Salut l’any 2008 (primer a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i després al SAMU 061). Des del vessant de la gestió sanitària, ha fet feina, primer, com a director d’infermeria de l’Hospital Juaneda Miramar (2016-2018), des de l’any 2019 com a director d’infermeria del SAMU 061 i des de 2021 com a director gerent.

Durant la seva etapa al capdavant de la Gerència, juntament amb el seu equip directiu, han posat en marxa els dispositius de coordinació per fer front a la pandèmia generada per la COVID-19; han promogut el trasllat del SAMU 061 a unes noves instal·lacions i han iniciat el procés de creació d’una nova base del 061 a Formentera. Han gestionat, a més, la renovació de tota la flota d’ambulàncies de les Illes Balears i ha posat en marxa l’aula de simulació per a professionals.

[Font: Conselleria de Salut. 21/07/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]