Categoria: Institucions sanitàries

Cristina Granados serà la nova directora gerent de l’Hospital Universitari Son Espases i Raúl Lara el nou director d'Assistència Sanitària del Servei de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cristina Granados substitueix el doctor Josep Pomar, que ha ocupat el càrrec de gerent de Son Espases des del març del 2017. Per altra banda, Raúl Lara Hernández ocuparà el lloc d’Eugènia Carandell al capdavant d'Assistència Sanitària del Servei de Salut.

La consellera de Salut, Manuela García, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Javier Ureña, han presentat Cristina Granados com a nova directora gerenta de l’Hospital Universitari Son Espases, en substitució de Josep Pomar i han nomenat Raúl Lara Hernández nou director d’Assistència Sanitària del Servei de Salut.

La nova directora gerenta de Son Espases és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid. Facultativa especialista en Admissió i Documentació Clínica, compta amb una dilatada trajectòria professional dedicada a la gestió sanitària.

Al llarg de la seva carrera ha dirigit l’Hospital Universitari de Torrejón, el Complex Assistencial Universitari de Salamanca, el Complex Hospitalari de Toledo, l’Àrea Integrada de Guadalajara i l’Hospital Universitari de Móstoles. També ha ocupat altres càrrecs directius a la Fundació Hospital d’Alcorcón, a l’Hospital Clínic Universitari Verge de l’Arrixaca i a l’Hospital General d’Albacete. Actualment, era la directora territorial d'Hospitals de Madrid a Quironsalud. Ha estat inspectora mèdica de l’Insalud i coordinadora de centre de salut.

És Màster en Economia de la Salut i Gestió d’Àrees Sanitàries per la Universitat d’Alacant; Diplomada en Metodologia d’Avaluació i Millora de la Qualitat per la Universitat Autònoma de Barcelona; Especialista Universitària en Cooperació Sanitària Internacional per la Universitat Catòlica San Antonio, i ha cursat el Programa d’Alta Direcció en Institucions Sanitàries a l’IESE i el Diploma d’Especialització en Lideratge i Transformació d’Organitzacions i Sistemes sanitaris (LED) a la Deusto Business School.

Per altra banda, Raúl Lara és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, té un Màster en Gestió Sanitària per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears i un altre en Procediments d’Embolització per la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid.

Fins ara era facultatiu especialista d’àrea (FEA) al servei d’angiologia i cirurgia vascular de l’Hospital Universitari Son Espases. Té una llarga experiència a la sanitat pública, ja que ha treballat com a metge intern resident a Son Dureta, i ja com a FEA d’angiologia i cirurgia vascular, ha prestat els seus serveis a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, i a València a l’Hospital La Fe i a l’Hospital General Universitari.

Actualment, també exerceix de professor associat de la Facultat de Medicina de la UIB.

[Font: Conselleria de Salut. 11/09/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]