Categoria: Institucions sanitàries

El Dr. Javier Calvo assumeix el càrrec de Director Tècnic del Banc de Teixits

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears anuncia el nomenament del Dr. Javier Calvo com a Director Tècnic del Banc de Teixits.

Des del 1999, el Dr. Calvo és membre de l'equip del Banc de Teixits de les Illes Balears, des d'on ha duit a terme un paper crucial en l'expansió i desenvolupament de diverses unitats, incloses les del Banc de Teixit Osteotendinós, el Banc de Teixit Ocular, el Banc de Llet Materna, la Unitat de Teràpia Cel·lular i Medicina Regenerativa, i el Programa de Donació de Sang de Cordó de Balears. A més, pròximament s'iniciaran el Banc de Teixit Vascular i el Banc d'Escorça Ovàrica Autòloga, projectes que mostren el seu compromís amb la innovació continua i el creixement de la institució.

El Dr. Calvo, nascut el 1964 a Sòria, és Doctor en Medicina i va obtenir la seva formació com a resident MIR al prestigiós Hospital Clínic de Barcelona. La seva tesi doctoral, que va centrar-se en la molècula CD5 de membrana, va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de Barcelona.

Destaca la seva trajectòria en recerca mèdica, participant en un total de 13 projectes d'investigació i contribuint amb la seva experiència a la publicació de 63 articles científics a revistes nacionals i internacionals. 

En laboratori, el Dr. Calvo compta amb projectes recents que aborden la preparació i caracterització de cèl·lules mare mesenquimals a partir del teixit del cordó umbilical, l'extracció de vesícules extracel·lulars de lisats de plaquetes, i l'anàlisi de matriu òssia desmineralitzada derivada de l'os cortical. A més, la seva feina en el processament de llet materna a temperatures més baixes de les convencionals promet millorar significativament les propietats bioactives d'aquest recurs tan valuós.

El nomenament del Dr. Javier Calvo com a Director Tècnic del Banc de Teixits dona continuïtat a la feina feta fins ara pel seu antecessor i mentor, el Dr. Antoni Gayà, recentment jubilat.

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 20/09/2023]

[Foto: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]