Categoria: Institucions sanitàries

El COMIB expulsa a la Dra. Nadiya Popel per infringir el Codi Deontològic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) ha acordat l’expulsió provisional de la institució de la Dra. Nadiya Popel per infringir de manera reiterada el Codi de Deontologia Mèdica.

El COMIB va traslladar l’expedient a la Comissió d’Ètica i Deontologia perquè emetés el seu dictamen, que pot desembocar en l’expulsió definitiva de la citada col·legiada.

Segons l’informe, la Dra. Popel posa en risc la seguretat dels pacients per la utilització dels productes utilitzats (lleixiu, aigua oxigenada o dissolvent industrial) sense base científica, no autoritzats, d’origen poc clar (envasos amb l’etiqueta escrita a mà) o elaborats de manera casolana, com en el cas de l’anomenat «ormus». A més, incompleix l’adequada via d’administració, l’asèpsia en els procediments i els establiments on realitza els tractaments tampoc compleixen amb les mesures exigides.

La Dra. Popel duu a terme publicitat de productes amb suposades propietats curatives, regeneratives i preventives, no secundats per estudis amb base científica demostrada i que no tenen l’aval de l'AEMPS per a tractaments de melanomes metastàtics o tumors mamaris de gran grandària. Tampoc concedeix el degut respecte a la dignitat dels pacients en exposar en els vídeos la seva cara, el seu cos, la seva malaltia i la seva vulnerabilitat, fins i tot encara que hi hagués un consentiment per part dels pacients. Tot això és compatible amb una finalitat propagandística revestida d’una aparença docent.

D’altra banda, com a especialista en Medicina Familiar i Comunitària, manca de la capacitació i les competències necessàries per a abordar el maneig i tractament del càncer. el relat descriptiu que fa de la malaltia i els procediments que utilitza estan allunyats del rigor científic que exigeix la professió mèdica.

Aquesta expulsió porta amb si la prohibició absoluta de l’exercici de la Medicina i la pèrdua dels drets inherents a la col·legiació. Per a la Junta Directiva del COMIB, el seu reiterat comportament no és conforme als valors ètics i deontològics de la professió mèdica.

[Font: COMIB. 28/09/2023]

[Foto: COMIB]