Categories: Institucions sanitàries, Cicles formatius i universitat

El Ministeri de Sanitat finança amb gairebé 50 milions la creació de 677 noves places de Grau de Medicina per reforçar la plantilla del SNS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat finança amb un total de 49.998.257,74 euros l'increment de 677 places de Grau en Medicina que s'ha materialitzat en aquest curs acadèmic 2023-2024. L'objectiu d'aquesta mesura és augmentar la disponibilitat de professionals sanitaris per pal·liar el dèficit existent en determinades especialitats i enfortir el Sistema Nacional de Salut (SNS).

La subvenció es dirigeix principalment a inversions destinades a la infraestructura i dotació de les facultats, com a element necessari per a la millora de la docència de grau.

Amb aquesta norma, es respon a les necessitats de metges especialistes, reflectida en un informe que el Ministeri de Sanitat va publicar el març de 2021 amb horitzó temporal 2021-2035. En aquest informe es constata una insuficiència del nombre d'estudiants graduats de les facultats de medicina en relació amb l'oferta de places de formació sanitària especialitzada i amb les necessitats d'algunes especialitats, com és el cas de la Medicina Familiar i Comunitària.

L'oferta per cursar el Grau en Medicina a les universitats públiques espanyoles s'eleva en aquest curs acadèmic a un total de 6.626 places.

[Font: Ministeri de Sanitat. 30/09/2023]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Equip d'Atenció Residencial (EARS) fan atenció continuada a les residències / CC BY-NC-ND 2.0]