Categoria: Institucions sanitàries

El Servei de Salut abonarà als treballadors de GSAIB millores retributives pel valor d'1,6 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Són ajudes per fills menors de divuit anys, complements per incapacitat temporal i l’actualització d’increments salarials.

El Servei de Salut abonarà als treballadors de Gestió Sanitària Assistencial de les Illes Balears (GSAIB) diverses millores retributives i ajudes socials per valor d’1,6 milions d’euros. Es faran efectives a partir de la nòmina de desembre i tindran efectes retroactius amb data de 1r de gener de 2023. Aquests complements i ajudes, que es recullen en el conveni col·lectiu de l’empresa publicat al maig, no s’havien aplicat per manca de pressupost.

Les millores fan referència a tres conceptes: les ajudes d’acció social per fills menors de divuit anys, el reconeixement dels complements econòmics en cas d’incapacitat temporal (IT) i l’actualització de l’increment de les retribucions salarials. En el cas dels treballadors subrogats l’any 2018 s’afegirà l’abonament dels endarreriments pendents.

El primer conveni col·lectiu de GSAIB va ser aprovat al maig. El document recollia diferents millores retributives i d’acció social que s’havien de fer efectives a efectes del 1r de gener de 2023. No obstant això, l’anterior Govern no les havia dotat pressupostàriament i, conseqüentment, no es van poder abonar.

El conveni també va recollir altres mesures d’acció social que actualment no es poden abonar per manca de regulació. En aquest sentit, el Servei de Salut treballa en els tràmits i procediments que la normativa vigent exigeix per tal de poder fer-les efectives a curt o mitjà termini. Totes aquestes accions demostren la voluntat ferma del Servei de Salut per millorar les condicions de tots els treballadors de Gestió Sanitària Assistencial de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut. 24/11/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]