Categoria: Institucions sanitàries

Salut reclama al Ministeri incloure en el ple del CISNS el debat sobre una acció conjunta per a tractar el dèficit de professionals en atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Demana que s’hi inclogui l’avaluació de l’acord sobre el dèficit de professionals d’abril del 2018 i l’ampliació de mil places formatives en medicina de família. En una carta adreçada a la ministra, la consellera reclama modificar l’ordre del dia del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

La consellera de Salut, Manuela García, ha remès una carta a la ministra de Sanitat per expressar-li la seva preocupació sobre la manera d’abordar el dèficit de professionals mèdics en atenció primària, qüestió que es tractà en la reunió del Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) del passat divendres a Madrid.

La Conselleria de Salut troba a faltar l’avaluació de les accions que es deriven de l’acord 1216, adoptat l’abril del 2018. Aquest acord instava a prioritzar la revisió de requisits d’acreditació de centres i unitats docents per a la formació sanitària especialitzada en aquelles especialitats declarades majoritàriament deficitàries, com ara medicina de família i pediatria, entre d’altres.

La Conselleria de Salut  també ha expressat la seva preocupació per la finalització del període formatiu dels actuals residents MIR el setembre, situació que podria limitar la capacitat de contractació de nous especialistes durant l’estiu. És per això que insta el Ministeri de Sanitat a presentar una proposta al Ple del CISNS per abordar la demanda d’una acció conjunta i decidida entre el Ministeri i les comunitats autònomes, a fi de posar en pràctica les mesures que fa anys que hi ha damunt la taula, en comptes de reclamar-ne de noves.

Per tot això, en la carta adreçada a la ministra de Sanitat, la consellera Manuela García va reclamar la modificació de l’ordre del dia del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Aquesta petició de modificació té com a objectiu abordar de manera més exhaustiva el desafiament que enfronta Espanya en l’àmbit de l’atenció primària. Salut proposa incloure-hi qüestions com l’avaluació de les accions de l’acord sobre el dèficit de professionals d’abril del 2018, un debat d’una proposta de treball conjunt o l’ampliació extraordinària de mil places formatives anuals en l’especialitat de medicina familiar i comunitària durant els pròxims quatre anys.

[Font: Conselleria de Salut. 08/02/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]