Categoria: Institucions sanitàries

La Guàrdia Civil imparteix un curs al personal de l’Hospital d’Inca per fer front a les agressions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’any passat es van comptabilitzar cinquanta-quatre agressions en el centre sanitari des Raiguer.

Representants de la Guàrdia Civil han acudit a l’Hospital Comarcal d’Inca per impartir la primera sessió d’un curs adreçat a tot el personal del centre, amb l’objectiu de donar consells i facilitar eines per fer front a les agressions. Aquest curs s’ha fet en el marc del programa Interlocutor Policial Sanitari, dissenyat pels ministeris de Sanitat i Interior, mitjançant la Instrucció 03/2017 de la Secretaria d'Estat de Seguretat.

El principal ponent d’aquest curs informatiu, el comandant David Navarro, ha donat recomanacions davant situacions que es produeixen abans, durant i després de les agressions. Per exemple, ha parlat sobre la importància de retirar de l’abast de l’usuari objectes llancívols, disposar de vies de sortida, mantenir la distància de seguretat, parlar amb to pausat en tot moment i, sobretot, presentar una denúncia a la Policia o a la Guàrdia Civil.

L’any passat es van comptabilitzar cinquanta-quatre agressions al personal de l’Hospital Comarcal d’Inca, de les quals catorze van ser agressions físiques. El 85% de les agressions van ser a dones, principalment infermeres i TCAI. La majoria de les agressions es van produir a les plantes d’Hospitalització i a Urgències, tot i que també n’hi va haver a consultes, a la Unitat de Psiquiatria i a Admissió. D’altra banda, resulta significatiu que de les cinquanta-quatre agressions comptabilitzades a l’Hospital Comarcal d’Inca, vint-i-sis van ser perpetrades per persones reincidents.

A partir d'ara l’Hospital Comarcal d’Inca tindrà un interlocutor policial sanitari. La seva funció serà assessorar els professionals i implantar mesures preventives especialitzades.

[Font: Conselleria de Salut. 24/02/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]