Categoria: Institucions sanitàries

Procediment per contractar la redacció del projecte de demolició d'una part de Son Dureta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s'ha donat per assabentat de l'inici del procediment administratiu per contractar la redacció del projecte bàsic i la direcció facultativa de les obres d'enderrocament d'una part dels edificis de l'Hospital Son Dureta. Aquest procediment està condicionat per l'autorització definitiva de la Tresoreria General de la Seguretat Social, que té la titularitat de l'antic complex hospitalari. Aquest expedient de contractació té un cost de 219.025 €, amb càrrec als pressupostos de la Comunitat Autònoma per 2017, 2018, 2019 i 2020.

Aquesta primera actuació consisteix en la redacció del projecte per enderrocar una part de les edificacions, concretament l'edifici de Consultes Externes, l'Hospital Maternoinfantil i l'immoble on hi havia la cuina i els vestidors. L'estimació del temps requerit per executar el servei és de 28 mesos, dividits en dues fases: en la primera fase es redactarà la documentació necessària per a l'enderrocament i en la segona s'executarà la demolició. Una vegada acabat l'enderrocament, el nou projecte de remodelació preveu construir un edifici rectangular de 35.000 metres quadrats.

El Govern de les Illes Balears va posar en marxa un procés de participació amb associacions de pacients, professionals i col·lectius implicats per recollir les seves aportacions, i està pendent de l'autorització definitiva de la Tresoreria General de la Seguretat Social per poder licitar el projecte.

L'Hospital Son Dureta va ser el centre sanitari de referència de les Illes Balears fins a l'any 2010, data en què es va posar en servei l'Hospital Universitari Son Espases. L'activitat assistencial de Son Dureta va cessar definitivament l'any 2012. El mes de febrer passat, el Govern va anunciar la recuperació d'aquest espai per destinar-lo a l'atenció integral de pacients amb malalties cròniques i a l'atenció a la dependència. La recuperació de Son Dureta permetrà disposar de 76.000 metres quadrats d'infraestructures, 450 llits i 120 places residencials.

[Font: Conselleria de Salut. 26/05/2017]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*14/08/2017 Diario de Mallorca - Clase magistral para repensar Son Dureta.

Notícies relacionades a Infosalut
*15/05/2019 - Robots teledirigits intervindran en la demolició de Son Dureta.
*02/03/2018 - Acords del Consell de Govern de declaracions d’inversions d’interès autonòmic als hospitals de Balears.
*19/01/2018 - El nou Son Dureta comptarà amb un centre de salut i un passeig per accedir al bosc de Bellver.
*07/07/2017 - Incorporació de les propostes ciutadanes en el disseny del nou pla d'usos de Son Dureta.
*07/03/2017 - Es presenta el projecte de remodelació de Son Dureta.