Categoria: Institucions sanitàries

Comencen les obres de construcció de l’edifici J de Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de l’inici de les obres de construcció de l’edifici J de Can Misses, que contindrà l’hospital de mitjana i llarga estada per a pacients crònics. El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i la concessionària varen signar el passat dia 13 de febrero, l’acta de replantejament de l’obra de construcció, conservació i explotació del complex assistencial Can Misses per la qual s’iniciaran les obres de l’edifici J.

La signatura de l’acta de replantejament és la primera passa per començar la reforma integral de l’edifici J. L’IB-Salut farà una inversió de 3.927.731,05 euros (IVA inclòs).

Inicialment es reformarà la planta baixa i el soterrani, on s’ubicarà el nou Centre de Salut Can Misses, la residència per a professionals i desplaçats de Formentera, un espai destinat a associacions, el dipòsit de cadàvers i la sala d’autòpsies. 

També inclou part de la primera planta (l’antiga planta d’hospitalització de cirurgia), que s’ha afegit a l’estudi previ original perquè se n’ha duplicat el nombre d’habitacions previstes inicialment per a aquesta unitat (s’ha passat de 15 habitacions a 30 habitacions dobles). L’augment respon a les necessitats que planteja la nova estratègia de cronicitat del Servei de Salut.

El Centre de Salut Can Misses és una altra prioritat de l’obra i d’aquesta fase inicial. Ubicat a la planta baixa i a la planta semisoterrani de les antigues consultes externes, contindrà 25 consultes.

Per altra banda, la zona del mortuori multiplicarà per sis l’espai i tindrà una gran sala d’autòpsies i un dipòsit amb sis cambres mortuòries.

A més, les associacions també hi disposaran d’un ampli espai, de gairebé 800 m2. El criteri d’inclusió de les associacions està pendent de determinar, però en principi han de tenir un objecte assistencial i compartit amb el Servei de Salut.

L’obra de la primera fase suposarà reformar 6.000 m2 de les plantes primera, baixa i semisoterrani, i ha augmentat respecte de l’estudi previ a causa de l’ampliació de la Unitat Polivalent de Convalescència. Amb aquesta primera fase s’estableixen les bases de la reforma integral de tot l’edifici i la futura ampliació de les unitats creades.

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ja va adequar fa dos anys l’anterior planta d’hospitalització de pediatria com a residència per a professionals i ha estat allotjant professionals sanitaris de totes les categories. El servei de residència ha respost segons estava previst a les necessitats d’allotjament per a contractes de reforç estival i com a punt d’arribada per a professionals que provenen de fora de les illes.

Fins al moment s’han comptabilitzat més de 60 professionals des de l’obertura del servei (19 de maig) fins avui. Actualment compta amb 9 habitacions i 1 sala de descans comú, però el nombre d’habitacions augmentarà fins a 12.

La concessionària preveu una durada de les obres de 12 mesos, per la qual cosa la recepció de l’edifici reformat es produirà el febrer de 2020.

[Font: Conselleria de Salut. 15/02/2019]

[Foto: Hospital Can Misses]

Què en diu la premsa
*
19/02/2019 periodicodeibiza.es - Vallado el acceso al antiguo hospital para las obras del edificio.
*15/02/2019 periodicodeibiza.es - Arrancan las obras del viejo Can Misses.
*14/02/2019 diariodeibiza.es - Empiezan las obras del viejo edificio de Can Misses.

Notícies relacionades a Infosalut
*10/08/2018 - S'autoritza la despesa per a les obres de reforma de l'edifici J de l'Hospital Can Misses.
*02/03/2018 - Acords del Consell de Govern de declaracions d’inversions d’interès autonòmic als hospitals de Balears.
*14/11/2017 - Salut tendrà un pressupost de 1.584 milions d'euros per a 2018.
*27/04/2017 - 9 empreses es presenten al concurs del projecte de reconversió de l'Edifici J (antic Can Misses)
*20/03/2017 - Concurs per elaborar el projecte de reconversió de l'antic Hospital Can Misses.
*14/10/2016 - La consellera de Salut presenta l'estudi previ de reconversió de l'antic Hospital Can Misses.