Categoria: Institucions sanitàries

L'IB-Salut licita la construcció de la nova unitat bàsica de salut Santa Margalida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) va incloure en el Pla d’Infraestructures la construcció d’un edifici per albergar la Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida després d’avaluar les necessitats del municipi, ja que té assignades 3.289 targetes sanitàries, 352 de les quals corresponen a pacients en edat pediàtrica. Ara ha licitat el concurs d’idees amb jurat per projectar i construir el nou centre, per un valor d’1.493.763,60 € (IVA exclòs).

L’Ajuntament de Santa Margalida va cedir els terrenys on s’ubicarà el nou edifici, que tendrà 1.401 m2 de superfície construïda i albergarà tres consultes de medicina de família, una consulta de pediatria, tres consultes d’infermeria, una consulta d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent. A més, hi haurà una sala d’extraccions, una sala de cures i una sala de cirurgia menor.

El Pla d’Infraestructures també projecta accions en altres centres de salut (CS) i unitats bàsiques de salut (UBS): CS Bons Aires (Palma), CS Can Misses (Eivissa), CS Nuredduna (Artà), CS Pollença, CS Santa Ponça, UBS Cala Millor, UBS Calonge i UBS Montuïri, però també als altres centres d’atenció primària que s’han d’ampliar, de renovar o de fer nous després d’anys de no invertir-hi en manteniment ni en millores.

[Fonts: Conselleria de Salut. 28/02/2019 - BOIB. Núm. 32. 11/03/2019 ]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*13/03/2019 diariodemallorca.es - El Govern acelerará las obras de la futura UBS de Santa Margalida.

Notícies relacionades a Infosalut
*30/05/2019 - Resolució dels concursos d’idees per a la construcció de les noves UBS de Santa Margalida i Consell.
*14/01/2019 - La consellera de Salut, Patricia Gómez, es reuneix amb el batle de Santa Margalida, Martí Torres