Categoria: Institucions sanitàries

El Servei de Salut condemna l’agressió a dos tècnics sanitaris d’emergències a Son Cladera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut (IB-Salut) condemna enèrgicament l’agressió que varen patir dia 5 de maig dos tècnics del 061 quan varen acudir a un domicili de Son Cladera per atendre una emergència. Quan els dos professionals varen arribar al domicili, el pacient va reaccionar amb agressivitat. Davant les amenaces, els tècnics varen decidir sortir del domicili i es varen refugiar dins l’ambulància. No obstant això, el pacient també va sortir i va donar cops contra el vehicle on es trobaven els dos tècnics, causant diversos desperfectes. Finalment, va arribar la Policia que va detenir l’agresor.

Des de l'IB-Salut, s’ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats. Els dos tècnics sanitaris varen interposar una denuncia contra l’agressor. 

Cal recordar que la reforma del Codi penal del març de 2015 considera autoritat el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys. L’agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions públiques assistencials són considerades un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia, i en aquest sentit s’han dictat sentències amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.

 

 

[Font: Conselleria de Salut. 07/05/2019]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*06/05/2019 diariodemallorca.es - Un paciente ataca a dos técnicos del 061 en Son Cladera.