Categoria: Institucions sanitàries

La UDMAFiC d’Atenció Primària de Mallorca va celebrar el seu 40è aniversari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) d’Atenció Primària de Mallorcad’Atenció Primària de Mallorca va celebrar el seu 40è aniversari. A l’acte, que es va dur a terme el dia 14 de juny, al Centre de Cultura Sa Nostra, van acudir unes 105 persones.

 

 

A la jornada van estar presents el director assistencial del Servei de Salut, Nacho Garcia; la subdirectora d’Atenció Primària i Atenció a les Urgències Extrahospitalàries del Servei de Salut, Rosa Duro; i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

A aquest acte hi va participar l’especialista en medicina de família i autor del “Manual d’Atenció Primària”, Amando Martín Zurro, que va impartir una conferència sota el títol Apuntes sobre 40 años de formación en Medicina Familiar y Comunitaria.

Finalment, es va emetre un petit documental amb la història de la unitat docent, explicada pels seus protagonistes. Vegeu vídeo.

Aixímateix, es va realitzar un reportatge fotogràfic, crònica dels darrers 40 anys. Vegeu vídeo.

L’esdeveniment es va retransmetre a través del compte de twitter @apmallorca con el hashtag #40UDAPMallorca.

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària d’Atenció Primària de Mallorca es va crear l’any 1979, primer com a Unitat de Medicina Familiar i Comunitària de Mallorca. Aquest any es va graduar la primera promoció espanyola d’especialistes en medicina familiar i comunitària que es varen formar amb el sistema MIR.

Al llarg d’aquests anys s’han format 535 residents de medicina i 17 d’infermeria. Aquesta fita ha estat possible gràcies als 11 caps d’estudis, 7 tècnics de salut i 166 tutors que han treballat dia a dia per formar als professionals de l’Atenció Primària del nostre present i futur.

L’any 2011 és una data important: la Unitat Docent es converteix en multiprofessional amb la incorporació de la subcomissió d’infermeria, i la formació de nous professionals en Infermeria Familiar i Comunitària.

[Font: Gerència d’Atenció Primària de Mallorca. 14/06/2019]

[Foto: Gerència d’Atenció Primària de Mallorca]