Categoria: Institucions sanitàries

L'IB-Salut condemna enèrgicament l'agressió a dos tècnics sanitaris d'emergències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut (IB-Salut) condemna enèrgicament l’agressió física que varen patir la matinada del dissabte, 27 de juliol, dos tècnics sanitaris d’emergències a la localitat de Magaluf. Aquests dos professionals van atendre a un home de nacionalitat francesa per una possible intoxicació etílica.

 

 

Durant el trasllat en ambulància el pacient va començar a vomitar i quan un dels tècnics es va acostar per assistir-lo el pacient el va agredir al coll. En aquell moment, l'altre tècnic va intervenir per aturar l'agressió i l'home li ha donat un cop de peu al pit. Els dos professionals van demanar ajuda al Centre Coordinador i finalment la Guàrdia Civil va detenir a l'agressor. Com a conseqüència d'aquesta agressió un dels tècnics està de baixa.

Des del Servei de Salut es va activar el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats. Els dos tècnics sanitaris interposaran aquests dies una denúncia contra l’agressor. El Govern, mitjançant l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, es personarà com a acusació particular.

Cal recordar que la reforma del Codi penal del març de 2015 considera autoritat el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys. L’agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions públiques assistencials són considerades un delicte d’atemptat pels tribunals de justícia, i en aquest sentit s’han dictat sentències amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/07/2019]

[Foto: Gerència 061]

Què en diu la premsa
*27/07/2019 ultimahora.es - Un paciente agrede a dos técnicos sanitarios en Magaluf mientras era atendido.
*27/07/2019 mallorcadiario.com - Un paciente agrede a dos técnicos sanitarios en Magaluf mientras le atendían.
*27/07/2019 canal4diario.com - Un paciente agrede a dos técnicos sanitarios en Magaluf.
*27/07/2019 diariodemallorca.es - Un paciente borracho agrede a dos técnicos sanitarios en Magaluf.