Categoria: Institucions sanitàries

Les infermeres reivindiquen la millora de les ràtios i l’estabilitat laboral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una representació dels membres de la Junta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA), va exposar en una reunió, a la Consellera de Salut, Patricia Gómez, la necessitat de millorar les ràtios entre infermera pacient, ja que en l'actualitat les Balears presenten una de les més baixes de tot l'Estat.

Aquesta representació estava formada per la presidenta del COIBA, Maria José Sastre; la vicepresidenta, Raquel Muñoz i la presidenta del Col·legi a les Pitiüsses, Mónica Yern. A la reunió també hi va assistir el director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García.

Les representants de les infermeres van explicar que el nombre d'infermeres a Balears és de 5,3 per cada mil habitants

La presidenta del COIBA va manifestar que es tendran que definir les ràtios, tant a l’àmbit d’atenció primària com en el d’atenció especialitzada.

L'estabilitat laboral va ser un altre dels temes tractats a la trobada. En aquest sentit, les infermeres van demanar la convocatòria periòdica d'oposicions cada dos anys per les places vacants, a més de garantir un període d'adaptació als llocs de treball amb plans d'acollida, reduir les rotacions i taxes de temporalitat.

Altres aspectes plantejants van ser: la limitació en el desenvolupament competencial i professional; la manca del lideratge clínic i reconeixement a escala institucional i la necessitat imperiosa de desenvolupar un pla estratègic per a l'atenció primària que compti amb la participació ciutadana.

[Font: COIBA. 26/09/2019]

[Foto: COIBA]