Categoria: Institucions sanitàries

La Conselleria de Salut i Consum enllesteix els tràmits per començar la construcció del CS de Pollença

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ja té a punt la documentació i els pròxims dies notificarà a l’Ajuntament de Pollença la citació per a la signatura de les escriptures davant notari del solar de Can Conill, el lloc on s’ubicarà el nou centre de salut. L’Ajuntament va cedir aquest solar al Servei de Salut després de l’aprovació en el ple municipal.

El nou centre de salut de Pollença disposarà de 24 consultes i triplicarà l’espai del centre sanitari actual. La nova edificació suposarà una millora notable de les instal·lacions que hi ha ara, les quals han quedat petites i obsoletes.

Inst

El nou centre s’ubicarà en el solar de Can Conill, en el carrer de Cecili Metel, i tindrà una superfície de 1.801 metres quadrats —el triple de l’actual, que en té 623— i comptarà amb 32 places d’aparcament.

El projecte preveu una zona de consultes distribuïda de la manera següent: 6 de medicina general, 7 d’infermeria, 1 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica, i 2 polivalents (per fer espirometries i ecografies).

També es destinarà un espai de devers 200 m² al punt d’atenció continuada (PAC), amb dues consulta d’urgències, box de crítics, sala de cures, sala de cirurgia menor i un espai destinat als professionals del servei d’urgències. Disposarà, a més, d’una zona destinada a l’atenció obstètrica (amb una consulta de comare), una zona de rehabilitació (amb dues consultes de fisioteràpia) i una unitat de salut bucodental (amb una consulta d’odontologia i una altra de consulta d’higienista).

El nou projecte sorgit del concurs d’idees s’ajusta a criteris de construcció racional i energètica amb iniciatives com ara la instal·lació en la coberta de 20 metres quadrats de panells solars fotovoltaics, amb una producció de 6,9 kWh l’any, suficient per aportar el 100 % de l’energia elèctrica necessària per a la il·luminació del centre.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/10/2019]

[Foto: V / Mallorca, Pollença / CC-by-sa-3.0 de]

Què en diu la premsa
*22/10/2019 noticiasmallorca.es - Salud y Consumo ultima los trámites para empezar la construcción del centro de salud de Pollença.