Categoria: Institucions sanitàries

Nomenament dels ministres de Sanitat i de Ciència i Innovació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 11, de dia 13 de gener de 2020, es va publicar el Reial decret 8/2020, de 12 de gener, dels nomenaments dels ministres de Sanitat; Ciència i Innovació i Drets Socials i Agenda 2030, entre d’altres. 

En el mateix BOE de 13 de gener es va promulgar el Reial decret 2/2020, de 12 de gener, pel qual es reestructuren els departaments ministerials i s’estableixen les seves funcions corresponents:

-Ministeri de Sanitat. S'ha nomenat a don Salvador Illa Roca. Correspon a aquest Ministeri la proposta i execució de la política del Govern en matèria de salut, de planificació i assistència sanitària, així com l'exercici de les competències de l'Administració General de l'Estat per a assegurar als ciutadans el dret a la protecció de la salut.

-Ministeri de Ciència i Innovació. S'ha nomenat a don Pedro Francisco Duque Duc. Correspon a aquest Ministeri la proposta i execució de la política del Govern en matèria de ciència, desenvolupament tecnològic i innovació en tots els sectors.

-Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. S'ha nomenat a don Pablo Iglesias Turrión. Correspon al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 la proposta i execució de la política del Govern en matèria de benestar social, de família, de protecció del menor, de cohesió i d'atenció a les persones dependents o amb discapacitat, de joventut, així com de protecció dels animals.

Igualment correspon al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 la proposta i execució de la política del Govern en matèria d'impuls per a la implementació de l'Agenda 2030 de l'Organització de les Nacions Unides.

Aquest Ministeri s'estructura en els següents òrgans superiors: La Secretaria d'Estat de Drets Socials i la Secretaria d'Estat per a l'Agenda 2030.

[Font: BOE. Núm. 11. 13/01/2020]

[Foto: Infosalut / Ministerio de Sanidad / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades