Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Obres de reforma del recinte de l’Hospital Psiquiàtric de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat tres projectes d’obres de reforma del recinte de l’Hospital Psiquiàtric de Palma, per valor de 2,2 M€, i ha donat l’autorització prèvia al director general del Servei de Salut per dur a terme la contractació d’aquestes obres.

Concretament, es tracta de la reforma de la unitat d’estada mitjana (edifici Lluerna), amb un pressupost d’1.427.664 €; el projecte per a les instal·lacions tèrmiques de l’edifici de la Unitat Psicogeriàtrica (642.682 €) i la reforma del Club Social, per una quantia de 227.719 €. Aquests tres projectes van ser declarats inversió d’interès autonòmic el passat mes de febrer.

El projecte de reforma integral de l’Hospital Psiquiàtric suposa reformar les unitats Lluerna i Alfàbia, i adaptar l’edifici que alberga el recinte psicogeriàtric i l’edifici conegut com el club social. Tot això requereix una inversió de 4 milions d’euros per adaptar-lo a les noves necessitats d’assistència a la població amb problemes de salut mental. Aquestes reformes s’emmarquen en el Pla Estratègic de Salut Mental de les Illes Balears per avançar cap a un model en què els pacients estiguin més integrats i per lluitar contra l’estigma que pateixen.

La reforma integral de la unitat d’estada mitjana (Lluerna) permetrà crear una Unitat de Patologia Dual amb vint llits d’hospitalització -ubicats a la primera planta- i vint places a l’Hospital de Dia (ambulatori), que estarà situat a la planta baixa. Aquesta unitat atendrà pacients amb malalties mentals i addiccions. Aquest projecte suposa la millora de la qualitat assistencial per als pacients i l’entorn laboral dels professionals.

L’adaptació de l’edifici del psicogeriàtric suposa una adequació general, a més de la climatització de la primera planta (hospitalització), que té aproximadament 500 m².

La reforma del Club Social suposa una renovació de les instal·lacions generals de l’edifici a causa de l’estat de la façana i la coberta.

El passat 22 de maig, el Consell de Govern va autoritzar el projecte d’obres de reforma de la unitat de llarga estada (edifici Alfàbia), per 1,8 milions d’euros. Actualment, aquest edifici d’ús residencial té una capacitat per a vint-i-quatre persones amb trastorns mentals greus, les quals duen a terme diverses activitats.

Cal recordar que les instal·lacions de l’Hospital Psiquiàtric pateixen un envelliment estructural, atès que alguns dels edificis es van construir al començament del segle XX. Per això, el Servei de Salut de les Illes Balears  va iniciar els tràmits per emprendre diverses intervencions de millora de les instal·lacions.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/06/2020]

[Foto: Infosalut / Hospital Psiquiàtric de Palma / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*13/06/2020 ultimahora.es - Arrancan las obras del Psiquiátrico, que será una zona verde para Palma.
*13/06/2020 noticiasmallorca.es - Se aprueban tres proyectos de obras de reforma del recinto del Hospital Psiquiátrico por valor de 2,2 m€.

Notícies relacionades