Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Es reformarà la unitat d'estada llarga de l'Hospital Psiquiàtric

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat el projecte d’obres de reforma de la unitat d’estada llarga (edifici Alfàbia) de l’Hospital Psiquiàtric de Palma, per 1,8 milions d’euros, i ha donat l’autorització prèvia al director general del Servei de Salut per dur a terme la contractació d’aquestes obres.

Actualment, aquest edifici d’ús residencial té una capacitat per a vint-i-quatre persones amb trastorns mentals greus, les quals duen a terme diverses activitats.

Segons el programa de necessitats elaborat per l’Hospital Universitari Son Espases, cal reformar l’edifici per destinar la planta baixa a fer les funcions d'hospital de dia per a persones amb trastorns de personalitat, i un edifici annex on ubicar-hi maquinària. Tot plegat té la voluntat de millorar la qualitat assistencial als pacients i l’entorn laboral dels professionals.

Projecte de reforma integral de l’Hospital Psiquiàtric

El projecte de reforma integral de l’Hospital Psiquiàtric suposa reformar les unitats Lluerna i Alfàbia, i adaptar l’edifici que alberga el recinte psicogeriàtric i l’edifici conegut com el club social. Tot això requereix una inversió de quatre milions d’euros per adaptar-lo a les noves necessitats d’assistència a la població amb problemes de salut mental.

Aquestes reformes s’emmarquen en el Pla Estratègic de Salut Mental per avançar cap a un model en què els pacients estiguin més integrats i per lluitar contra l’estigma que pateixen.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/05/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades