Categoria: Qualitat

El Ministeri autoritza la Unitat Multiprofessional de Ginecologia de Balears, que permetrà augmentar les places de formació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la Unitat Multiprofessional de Ginecologia de les Illes Balears, un fet que permetrà augmentar les places de formació. Es tracta d’una unitat docent que unificarà les de Ginecologia de Son Llàtzer, Son Espases i de l’Hospital de Manacor amb la Unitat Docent de Comares.

La creació d’aquesta nova Unitat Multiprofessional de Ginecologia permetrà sumar una plaça de resident de ginecologia a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i dues de comares a l’illa de Menorca. Amb aquestes noves places, en total hi haurà 7 places de residència d’aquesta especialitat per a metges (3 a Son Espases, 2 a Son Llàtzer, 1 a Manacor i 1 a Eivissa) i 20 per a infermeria obstètric-ginecològica (5 a Son Espases, 4 a Son Llàtzer, 3 a Inca, 3 a Manacor, 3 a Can Misses i 2 al Mateu Orfila).

La unitat docent estarà dirigida per 2 comares i una ginecòloga: la cap d’estudis serà Isabel Cascales (comare) que col·laborarà amb dues subcomissions presidides per la ginecòloga Elena Jiménez i la comare Carmen Herrero, que seran les encarregades de dirigir aquest nou projecte on predominarà el treball multidisciplinari en equip i la formació en competències. Aquesta direcció afavoreix una mirada àmplia i enfocada cap a la salut i la prevenció, que pot aportar molt a la salut sexual i reproductiva de la dona.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/05/2022]

[Hospital Universitari Son Espases. Servei d'Obstetrícia i Ginecologia]