Categoria: Qualitat

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera obté noves certificacions de qualitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut Can Misses, la Unitat de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i el Servei d'Urgències (SUAP) del Centre de Salut de Vila obtenen la certificació de qualitat ISO 9001: 2008 pel seu sistema organitzatiu i de gestió. El SUAP de Vila és el primer de Balears a obtenir-la.

La Unitat de Seguretat del Pacient, primera unitat d'Espanya a rebre les certificacions ISO 9001 i UNE 179003 en matèria de seguretat, obté la recertificació juntament amb la UCI. Informàtica, Recursos Humans, Comptabilitat i el Centre de Salut de Sant Jordi certifiquen de nou la ISO 9001.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha lliurat en un acte celebrat a l'edifici J del nou complex hospitalari les noves certificacions de qualitat, segons la norma ISO 9001: 2008, pel seu sistema de gestió i organitzatiu al Centre de Salut Can Misses, a la Unitat de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i al Servei d'Urgències (SUAP) del Centre de Salut de Vila. El SUAP de Vila és el primer de Balears en obtenir-la i l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera contínua, així, essent pionera en la política de qualitat empresa el 2012, ja que la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) i la UCI van ser les primeres de tot el territori nacional a obtenir les certificacions ISO 9001 i UNE 179003 en reducció de riscos i seguretat del pacient, i el Centre de Salut de Sant Jordi es va convertir el 2013 en l'únic centre d'Atenció Primària de les Illes Balears certificat amb aquest sistema de qualitat.

A més, en aquest acte en el qual el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Ignasi Casas, ha fet lliurament de les certificacions acreditades per l'empresa externa Bureau Veritas, que en aquesta ocasió no ha pogut assistir a l'acte, també han certificat de nou les obtingudes en els anys 2012 i 2013, i que han de passar una auditoria anual: els serveis de Recursos Humans, Comptabilitat, Informàtica, UCI, Unitat de Seguretat del Pacient (USP) i el Centre de Salut de Sant Jordi.

Amb aquestes certificacions es demostra que els Sistemes de Gestió de Qualitat i Gestió de Riscos per a la Seguretat del Pacient creats per la Unitat de Qualitat de l'Àrea de Salut són eficaços i compleixen els requisits d'ambdues normes. Segons la coordinadora de la Unitat de Qualitat, la Dra. Ma José Herrero, "l'abast de tots dos sistemes de gestió s'ha pogut ampliar gràcies al suport i impuls de la gerència i sens dubte, al gran treball realitzat pel personal dels diferents serveis certificats coordinats pels seus respectius responsables".

La Unitat de Qualitat està formada per la Dra. Herrero; Joana Marí, responsable de Gestió de processos; i Isabel de Blas, infermera. A l'acte han acudit els responsables i membres dels serveis acreditats.

Ignasi Casas ha destacat "la importància de l'impuls donat a la política de qualitat en l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, i més concretament la implantació d'una cultura de seguretat del pacient que permetrà millorar els nivells de satisfacció del pacient i personal sanitari, i que converteixen a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera en referent no només balear, sinó nacional".

Per la seva banda, la Dra. Paz Merino, cap de la UCI i coordinadora de la USP, ha ressaltat "la millora contínua com un dels beneficis principals que aporten aquestes normes, a més de la implantació de la cultura de seguretat del pacient. Es tracta de processos on guanyen els pacients i els professionals i que permeten treballar amb indicadors de qualitat que assenyalen on i com millorar l'atenció sanitària ".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 02/07/2015]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]