Categoria: Qualitat

Anàlisis Clíniques de Son Espases manté i amplia l'acreditació segons la norma UNE-EN ISO 15189:2013

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espaases, després de l'auditoria feta recentment, manté i amplia l'acreditació segons la norma UNE-EN ISO 15189:2013.

La Comissió d'Acreditació de l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) ha acordat mantenir l'acreditació al Servei d’Anàlisis Clíniques segons la norma UNE-EN ISO 15189: 2013, “Laboratoris Clínics. Requisits Particulars per a la Qualitat i la Competència”. Aquesta acreditació declara la competència tècnica del Laboratori per desenvolupar les seves activitats i garanteix l’acompliment dels requisits establerts per les normes internacionals de qualitat. Així mateix, cal recordar que el Laboratori ha ampliat el seu abast d’acreditació fins a un total de 222 proves, fet que implica que sigui un dels laboratoris amb més determinacions acreditades d’Espanya.

El Servei d’Anàlisis Clíniques va ser acreditat per primera vegada el mes de març de 2010 i ha mantingut i ampliat el seu abast fins avui en dia, en què, aproximadament, el 90 % de la seva activitat, s’efectua amb el reconeixement de l’ENAC. La competència tècnica abraça tot el procés de l’anàlisi, des de la preparació i la identificació dels pacients, la presa de mostres i el transport, fins a la validació i la interpretació de l’informe del laboratori.

Els requisits especificats en la Norma es complementen amb els criteris generals d’acreditació elaborats per l’ENAC d’acord amb el que estableixen les organitzacions internacionals d’acreditació (EA, ILAC, IAF). D’aquesta manera, per verificar que els resultats tenen la qualitat prevista, per fer un seguiment dels seus resultats i per implantar accions correctores quan no s’acompleixen els criteris establerts, el Laboratori dissenya procediments de control de qualitat interns, participa en programes de comparació interlaboratoris (Programes d’Avaluació Externa de Qualitat) i avalua l’impacte dels processos de treball i de les errades potencials sobre els resultats de les anàlisis.

Aquest reconeixement és el fruit del treball del personal del Servei i, especialment, de la coordinadora de Qualitat, la Dra. Antonia R. Pons, i constitueix un estímul per als professionals del Servei d’Anàlisis Clíniques de procurar la millora contínua del sistema de gestió de qualitat per proporcionar els resultats de les anàlisis en el menor temps possible i amb les màximes garanties respecte a la seva fiabilitat i, d’aquesta manera, contribuir a millorar la seguretat del pacient.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 24/02/2016]

[Foto: Infosalut]