Categoria: Qualitat

La nova guarderia-ludoteca de l'Hospital Can Misses obre les portes el 3 d'octubre

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La nova guarderia-ludoteca de l'Hospital Can Misses ha començat l'activitat el dilluns, 3 d’octubre. L’antiga cafeteria de l’Hospital Can Misses s’ha reformat i s’hi ha creat un espai modern i molt funcional amb 300 m2 d’aules i dos jardins exteriors de 100 m2 cadascun. El servei d’escoleta infantil és el darrer servei concessionat a tercers que activarà la Concessionària Gran Hospital Can Misses entre els serveis no sanitaris que figuraven en els plecs del contracte.

El setembre es va obrir el termini d’inscripció per al nou centre infantil de l’Hospital Can Misses, que disposa de 67 places de guarderia per als fills de treballadors de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera de menys de 3 anys, concretament 7 places per a menors d’1 any, 24 per a infants d’1 i 2 anys, i 36 places per a infants de 2 a 3 anys. A la nova guarderia també hi ha un espai destinat a ludoteca per a infants de 4 a 10 anys. Aquest primer any, 17 de les places les han ocupades fills de treballadors de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i la resta, externs.

La Unitat de Supervisió i Control dels serveis concessionats de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va estimar que hi ha gairebé 60 infants de menys de 3 anys en edat de guarderia entre els fills del personal de l’Hospital Can Misses, i gairebé 40 infants més comptabilitzant la resta de l’Àrea de Salut (Centres de Salut d’Atenció Primària i Hospital de Formentera). Els treballadors de l’Àrea de Salut han tengut condicions especials i preferència sobre les peticions externes de plaça, però les famílies sense vincle amb l’Hospital hi han pogut accedir, ja que no s’han cobert totes les places.

La posada en marxa d’aquest nou servei pretén millorar la conciliació familiar dels treballadors de l’Àrea de Salut, ja que diversos estudis han demostrat que implantant guarderies als centres de treball s’aconsegueix reduir l’absentisme i augmentar la motivació dels empleats i, a més, el treballador guanya tranquil·litat en tenir el fill a prop i estalvia diners gràcies a la subvenció de l’empresa. A més a més, facilita la lactància materna.

S’ha demostrat que facilitar l’equilibri entre la vida laboral i la familiar té un cost zero per a les organitzacions i que s’aconsegueix augmentar en els treballadors el compromís, la motivació i la satisfacció, la qual cosa es tradueix en menys absentisme, menys rotació i més productivitat. A més, s’aconsegueix que els fills passin menys temps a la guarderia i que els pares i les mares els vegin més sovint, la qual cosa augmenta la tranquil·litat i a més afavoreix la igualtat en les opcions laborals d’homes i dones.

Jornada de portes obertes

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va organitzar divendres, 30 de setembre, una jornada de portes obertes, de 9.30 a 11.30 hores i de 16.00 a 18.00 hores, dirigida als treballadors amb l’objectiu de conèixer el nou espai infantil.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 30/09/2016]

[Foto: IB-Salut]

Què en diu la premsa
*30/09/2016 ibizadiario.info - Can Misses cuenta con una nueva guardería-ludoteca para hijos del personal del hospital.
*30/09/2016 noudiari.es - La nueva guardería-ludoteca del Hospital Can Misses abre sus puertas el 3 de octubre.