Categoria: Qualitat

Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses seran gratuïts a partir de l'1 de gener

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses són gratuïts a partir de l’1 de gener de 2019. Així ho va anunciar la presidenta del Govern, Francina Armengol, el passat 28 de desembre.

El Servei de Salut dona compliment al que estableix l’article 1 de la Llei 11/2018, de 6 de novembre, “les places d’aparcament dels hospitals públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears han de ser gratuïtes, amb la finalitat d’assegurar-ne la igualtat dels ciutadans en les condicions d’accés”.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat amb el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases les zones d’ampliació del pàrquing i han comprovat la nova senyalització.

A partir d’1 de gener les 2.860 places d’aparcament de l’Hospital Son Espases seran gratuïtes per a usuaris i professionals. A hores d’ara, l’hospital disposa de 2.335 places d’aparcament, ubicades a la planta soterrani i a l’exterior de l’hospital, davant la zona d’urgències. Al llarg del mes de gener s’hi sumaran 525 places més, ubicades a les zones exteriors del centre, que estan en construcció. Més concretament, l’ampliació projectada està distribuïda en quatre zones:

  • Zona 1: un espai lliure al costat de l’edifici tècnic (65 places).
  • Zona 2: transformació de la jardinera nord (68 places).
  • Zona 3: espai enjardinat davant d’Hospitalització (184 places).
  • Zona 4: ampliació de l’aparcament situat al costat de l’edifici d’Investigació S (208 places addicionals).

A més, l’aparcament de Son Espases comptarà amb 14 places per a vehicles elèctrics, 12 cotxes i 2 motos, i un aparcament per a vehicles d’alta ocupació. L’aparcament de la zona 3, que té 184 places, serà específicament per a vehicles amb 3 o més ocupants. També està previst un reforçament al personal de seguretat de l’empresa concessionària per tal que durant els primer dies el trànsit sigui fluid i es pugui informar els usuaris.

La gratuïtat del pàrquing ha estat possible mitjançant la modificació del contracte de concessió d’obra pública de l’Hospital Universitari Son Espases (HUSE), pel qual es modifica la gestió del servei d’aparcament del recinte i la recuperació del personal estatutari transferit a la concessionària HUSE.

Aquesta modificació de la gestió de l’aparcament de Son Espases, per la qual passa a ser gratuït, fa necessària una modificació contractual amb la concessionària per tal de mantenir un reequilibri econòmic. Així, el pressupost establert per a aquesta modificació representa un increment en el cànon variable d’1.108.591,00 € l’any.

La modificació del contracte de concessió d’obra també estableix la recuperació del personal estatutari transferit a la concessionària com a conseqüència del procediment voluntari de mobilitat del personal transferit a la societat concessionària.

Del personal estatutari transferit inicialment dels serveis de Bugaderia i Llenceria, Esterilització, Gestió de l'Arxiu d’Històries Clíniques, Biblioteca i Impremta, Hostaleria, Manteniment General, Esterilització i Neteja i Alimentació a Pacients, el Servei de Salut ha recuperat 102 treballadors, amb un romanent de 23 treballadors transferits a la Societat Concessionària després d'aquests procediments.

[Font: Presidència de Govern. 28/12/2018]

[Foto: Presdidència de Govern]

Què en diu la premsa
*01/01/2019 elmundo.es - El parking de Son Espases ya es gratuito.
*01/01/2019 canal4diario.com - Un total de 2.468 plazas de aparcamiento gratuito, ya disponibles en Son Espases.
*01/01/2019 menorca.info - Los párquines de Son Espases y Can Misses serán gratuitos desde el 1 de enero.

Notícies relacionades a Infosalut
*19/11/2018 - S’estableix la gratuïtat de les places d’aparcament dels hospitals públics de les Illes Balears.
*26/09/2018 - Son Espases amplía su aparcamiento con 525 nuevas plazas gratuitas.
*31/10/2018 - Empiezan las obras del ascensor del aparcamiento del Hospital Can Misses.