Categoria: Qualitat

Cinc empreses opten a la redacció del projecte per fer arribar el metro fins a l’Hospital de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cinc empreses opten a la redacció del projecte per a l’ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins a l’Hospital Son Espases. El procediment es troba ara mateix en fase d’estudi de les ofertes presentades per les empreses: UTE Tec-4 Dofe A-Ingenia, Técnica y Proyectos SA, UTE Ayesa-G Six, Cemosa i Ardany Ingenieria SA.

El projecte es licita per un import de 393.250 euros, i està previst que es pugui adjudicar el proper mes de maig. El período de redacció del projecte será de nou mesos.

El pressupost previst per executar aquesta línia de metro és de 31,6 milions d’euros. El recorregut serà de 2,11 quilòmetres des de l’estació de Camí dels Reis (polígon de Son Castelló) fins a l’Hospital Son Espases i el temps de trajecte serà de 13 minuts, des de la Plaça d’Espanya fins a l’Hospital de referència.

L’Hospital Son Espases és un gran centre generador de desplaçaments. Es calcula que es produeixen aproximadament 30.000 desplaçaments diaris. Aprop de 15.000 persones passen diariament per l’Hospital, entre treballadors i pacients. Per això, el Pla Director de Mobilitat de les Illes Balears inclou la infraestructura sanitària com un dels centres generadors de mobilitat que necessiten sistemes de transport públic que facilitin l’accés i repercuteixin en una reducció dels desplaçaments en vehicle privat. 

[Font: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. 17/04/2019]

[Foto: Infosalut]

Què en diu la premsa
*23/04/2019 europapress.es - Cinco empresas optan a la redacción del proyecto para ampliar la línea de metro Palma-UIB hasta Son Espases.
*
23/04/2019 lavanguardia.com - Cinco empresas optan a la redacción del proyecto para ampliar la línea de metro Palma-UIB hasta Son Espases.

Notícies relacionades a Infosalut
*20/12/2018 - Es cofinança l’ampliació del tren a Son Espases