Categories: Qualitat, Recursos humans

Mesura compensatòria per a les treballadores embarassades de l'IB-Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de cent dones embarassades de la plantilla de personal sanitari del Servei de Salut ja es beneficien de la mesura adoptada per primera vegada a les Illes Balears per compensar l’atenció continuada (guàrdies) que deixen de prestar les treballadores sanitàries durant l’embaràs.

Fins al mes de març, en total se n’han beneficiat 87 dones que van iniciar la baixa durant l’any 2019 i 13 dones que l’han iniciada el 2020.

Aquesta mesura econòmica compensatòria va ser acordada en el si de la Mesa Sectorial de Sanitat i aprovada el mes d’abril de 2019 i publicada en el BOIB el mes de maig. Tot i això, el desplegament de la mesura no va ser efectiu fins al novembre perquè calia unificar diferents criteris entre les diverses gerències del Servei de Salut sobre l’aplicació pràctica i els protocols de les sol·licituds de pagament.

Destinatàries

Aquesta compensació està destinada a les treballadores sanitàries (infermeres, metgesses, òptiques, fisioterapeutes, higienistes dentals, terapeutes ocupacionals, tècniques especialistes, auxiliars d’infermeria, etc.) que, pel fet d’estar embarassades, no poden assumir la realització de guàrdies, i per això fins ara es reduïen les retribucions que percebien. Per pagar la compensació a les dones que ara ja gaudeixen d’aquest dret, fins al mes de febrer el Servei de Salut ha destinat 207.000 €.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/03/2020]

[Foto: Infosalut / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*10/03/2020 diariodemallorca.es - Cien trabajadoras del Ib-Salut ya reciben la compensación al no hacer guardias por su embarazo.

Notícies relacionades