Categories: Recursos humans, Qualitat, COVID-19

L’IB-Salut incrementa la productivitat de 2020 a les gerències per l’esforç fet durant la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut multiplica per cinc la productivitat fixada en els contractes de gestió amb les diferents gerències sanitàries per a l’any 2020 amb l’objectiu valorar l’esforç fet pels professionals sanitaris amb motiu de la pandèmia de la COVID-19.

Així, l’import anual de productivitat, establert en dos milions d’euros, passarà enguany a ser de deu milions, que es pagaran a la nòmina del mes de juny.

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, acompanyat pel director de Gestió i Pressupost, Manuel Palomino, així ho ha traslladat als representants sindicals a la Mesa Sectorial de Sanitat. Fuster ha destacat i agraït «el gran esforç que han fet els professionals sanitaris al llarg del 2020 i que encara continuen fent per tal de fer front a la pandèmia de la COVID-19 i per vaccinar la població de les Illes Balears». Sense la implicació dels professionals sanitaris no s’hagués pogut mantenir l’assistència sanitària a les Illes Balears durant els moments de més incidència de les onades de la malaltia.

La productivitat en l'àmbit del Servei de Salut es configura com un element clau i indispensable, que actua com a eix vertebrador de les actuacions en matèria de salut. És necessari disposar d'eines que permetin aconseguir els objectius en matèria assistencial i sanitària tenint en compte els factors de capacitat econòmica i pressupostària de la Comunitat Autònoma i per tant del sistema públic de salut balear.

Tot i que per a l'exercici de 2020 estaven fixats els objectius en el marc dels contractes de gestió, la irrupció de la COVID-19 els ha modificat substancialment, ja que gran part dels recursos i esforços s'han destinat a controlar la pandèmia i a mantenir l'activitat assistencial.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/06/2021]

[Foto: SAMU 061]